Det blir action både i løypa og på scenen når morgendagens helter utfordrer dagens langrennsstjerner i Trondheim Skishow i Granåsen 11. april, skriver Trondheim Skishow i en pressemelding til Trønderbladet.

Her skal OL-medaljører fra Pyeongchang konkurrere med regionens unge talenter. Med Marit Bjørgen i spissen, akkompagneres utøverne av Norges nye popyndling Dagny og Trøndelags egen Jo Sverre.

Anne Kjersti Kalvå, Emil Iversen, Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug skal også gå skirennet.

Søker om Ski-VM

Trondheim søker om å bli vertsby for VM på ski i nordiske grener i 2023. Med skishowet i Granåsen ønsker man å gi utøvere og publikum en forsmak på VM-stemning.

Sentrale aktører i Trondheim er med på dugnaden for å vise hvordan skirenn kan presenteres på nye måter. Hovedsamarbeidspartnere er Kjeldsberg, Sparebank1 SMN og Coop.

I Trondheim Skishow kombineres skirenn, artister og sceneshow på en helt ny måte. Langrennsløperne skal konkurrere i en kort stadionnær løype. Artistene på scenen vil bygge opp om løperne i sporet og vice versa.

- Skishowet har stort potensial

Trondheim Skishow presenteres av Trondheim 2023 og Byåsen IL langrenn. Trondheim Lyd og Trondheim kommune er bidragsytere og støttespillere som gjør arrangementet mulig.

- Vi mener skishowet har et stort potensial og synes kombinasjonen av idrett og kultur er spennende. For oss er det viktig å bidra til å skape noe langsiktig og vi ser arrangementet som et steg på veien mot VM, uttaler Hege Strand, daglig leder i Trondheim Lyd.