Det ble dessverre ikke den oppturen Jørgen Graabak hadde håpet på i verdenscupen i kombinert i Granåsen denne uka.

Etter tirsdagens femteplass, ble han bare nummer 18 i onsdagens siste konkurransedag i Trondheim.

- Dette var rævva. Jeg gjorde mitt beste, men det ble rett og slett ikke noe godt resultat i dag, sier Graabak til Trønderbladet.

- Stemte ikke i skisporet

I hoppbakken landet melhusbyggen på 126,5 meter og gikk ut ett minutt og 20 sekunder bak Go Yamamoto fra Japan, som hoppet lengst av alle. Graabak gikk seg opp tre plasser.

- Det var ikke et umulig utgangspunkt, men det var noe som ikke stemte i skisporet. Det var artig å gå på ski, men det ble et kjipt resultat, sier Graabak, som naturligvis er mer fornøyd med dagen i går.

Graabak ligger som nummer fem i verdenscupen sammenlagt og har tidligere uttalt at han jakter pallplass. Den oppgaven ble ikke lettere etter at tyske Fabian Riessle vant dagens renn. Tyskeren innehar tredjeplassen og er hele 140 poeng foran 26-åringen fra Melhus.

- Det ser vanskelig ut nå, for det er jo bare fire renn igjen. Det er jo så klart mulig, og jeg skal definitivt prøve, men det begynner å bli langt opp til pallen, forteller Graabak.

- Artig å gå på hjemmebane

- Hvordan vil du oppsummere disse to dagene på hjemmebane?

- Det var artig å gå på hjemmebane. Det var kjempfine forhold og en fin ramme rundt arrangementet, men det ble ikke helt de resultatene jeg hadde håpet på. Jeg har uansett kost meg, sier han.

Arrangørene antyder at mellom 1000 og 2000 mennesker tok turen til de to konkurransedagene.

- Det var litt dårligere med publikum enn det har brukt å vært, men vi får håpe at vi får trommet sammen flere til neste år, forteller Graabak.

Reiser til Tyskland på torsdag

Graabak har ikke tid til hvile. Allerede torsdag går turen til Klingenthal i Tyskland, der to nye verdenscuprenn venter.

- Jeg får ikke gjort så mange endringer etter dagens skirenn, vi reiser jo allerede i morgen, og så går det slag i slag med trening og konkurranser, sier han.

- Går det an å nullstille seg etter denne prestasjonen?

- Ja, definitivt. Det er bare å brette opp armene og prøve på nytt. Det er fryktelig små marginer i kombinertsporten. Hadde jeg startet 15 sekunder tidligere, kunne jeg vært med i gruppa lengre fram, forteller Graabak.

Jarl Magnus Riiber gikk ut som nummer to og endte på samme plassering i mål. Magnus Krog leverte sitt beste renn for sesongen og gikk inn til fjerdeplassen, slått med 11,1 sekunder.

Øvrige norske plasseringer: 28) Magnus Moan, 29) Espen Andersen, 31) Jens L. Oftebro, 35) Harald Johnas Riiber, 38) Sindre Ure Søtvik, 40) Einar L. Oftebro.