Rett etter jul fikk Marie Rokkones Hansen (17) beskjeden om at hun skulle på samling i Skien for kommende landslagsspillere. Der overbeviste hun tilstrekkelig til at hun får sjansen til å vise seg frem med flagget på brystet.

Fra 19. til 26. mars skal hun være i Ungarn med det aldersbestemte ungdomslaget til 2000-2001.

- Det var veldig artig å høre. Sist var det bare trening, men nå skal vi faktisk spille kamper også, sier Rokkones Hansen.

Motstanderne i firenasjonersturneringen er Norge, hjemmelaget Ungarn, samt Nederland og Danmark.

Nivået høyere i hverdagen

- Jeg har de samme forventningene til nivået, men det blir bedre å kjenne på ordentlige kamper. Ikke minst kjenne på nivået til andre landslag, sier Melhus/Gimse-spilleren.

Hun er overhodet ikke skremt. Visst er det stort å få trene med de aller beste i sin aldersklasse, men fysisk er treningshverdagen med Byåsen-stjernene uansett mange hakk tøffere. Gjennom skolen får håndballkometen fra Melhus prøve seg på treningene til et av landets beste lag.

- Jeg vil jo si at nivået var høyere på Byåsen, men landslagstreningene ligger vel rundt middels eliteserienivå, sier hun.

Mener flere fra laget kan tas ut

Uten forkleinelse for talentene hun møtte i Skien, naturligvis

- Nivået var veldig høyt syns jeg, slik som man skal forventes av kommende landslagsspillere, sier Rokkones Hansen.

Da det tidligere i år ble kjent at hun skulle på samling for landets beste 16- og 17-åringer, sa Rokkones Hansen i Trønderbladet at hun syns flere på laget var gode nok. Det står hun for. Naturligvis var lagvenninnene stolt da en ny e-post med innkallelse dukket opp.

- Jeg fikk noen gratulasjoner og klemmer. De sier egentlig bare at det er bra. Jeg mener fortsatt at det er flere som er gode nok, smiler hun.

Vant serien

Dermed blir det tidlig påskeferie på henne og en ny uke med masse læring. Håndballspilleren roser ungdomslandslaget for opplegget som var i Skien.

- De var veldig flinke til å gi tilbakemeldinger underveis på treningene. Både konstruktive tilbakemeldinger og skryt. Hvis jeg hadde et bra skudd, hvis jeg burde gjort noe annerledes eller noe, sier Rokkones Hansen.

I helga ble det for øvrig seriegull på Melhus/Gimse-jentene, slik at muligheten for 2.- divisjonsspill fremdeles er tilstede fra og med høsten av.