Med lørdagens seier over Kristiansund var Melhus/Gimse klar for kvalifiseringa til 2.-divisjon, allerede mens det står tre kamper igjen i årets serie. Melhus/Gimse leder tabellen soleklart over toer Kristiansund. Kampen ble det et prestisjeoppgjør mellom de to laga i toppen av avdeling 1. Melhus/Gimse har ikke tapt en eneste kamp denne sesongen, mens Kristiansund har hatt tre tap før rivalene møttes i Melhushallen. Melhus/Gimse kan notere kun en uavgjort i år, nettopp mot Kristiansund. Slik ble kampen også et revansjeoppgør, som ifølge trener Jan Erik Wiedemann tente jentene ekstra mye.

Stort tempo

Melhus/Gimse tok føringa allerede fra start. De åpnet med stort tempo, og fikk inn flere mål fra spiss vinkel. Kristiansund slet med å finne åpninger i heimelagets forsvar, og da de kom til skudd gikk ofte ballen i stanga eller utenfor.

Det ble en målfest i Melhushallen, og tidlig gikk Melhus/Gimse opp til ledelse 11-6, på straffe. Kristiansund pådro seg flere personlige feil, og ble litt desperate mot kanonene fra heimelaget.

Trener Jan Erik Wiedemann sa at kampen var avgjort da lagene gikk til pause 21-13. Han forklarer lagets styrke med at de har mange gode spillere som utnytter hverandre, og at de er godt trent.

– Leget holdt tempoet oppe gjennom hele kampen. Ett av målene våre var å slite ut de beste fra Kristiansund, og det lyktes vi med, sier Wiedemann, som sammen med laget studerer sine motstandere på video før kamp.

Spennende andreomgang

Til tross for en ledelse på åtte mål før andre omgang, ble det mer spenning enn det kunne se ut videre i kampen. Kristiansund våknet, og flere baller gikk inn i hjørnet bak keeper Eva Kathrine Hagen. Samtidig rotet Melhus/Gimse bort flere sjanser. Ledelsen minket gjennom andre omgang ned til både seks og fem mål, og kampen avsluttet 40-36. Dette var den minste målforskjellen lagene hadde i andre omgang.

Det er fire avdelinger som i april skal kjempe om to plasser i 2.-divisjon. Treneren tror det blir spennende.

– Det var viktig å få tidlig avklaring på at vi er i kvaliken. Da kan vi justere treninga og jobbe for en god innsats der, sier Wiedemann.

Var trygge på seier

– Dere vant med bare fire mål. Ble det ekstra spennende for dere også mot slutten?

– Vi hadde masse muligheter til å avgjøre denne kampen, og følte vi hadde kontroll. Vi var aldri redde for å komme under, og var så sikre på seier at vi benyttet andre omgang til å prøve ut nye ting, forklarer treneren.

Ane Bagøien Hjulstad ble kåret til banens beste spiller. Hun er blant de fremste kanonskytterne på Melhus/Gimse, men har også et blikk på hele laget. Det øker samspillet, som er lagets store styrke. Kampen ble også vunnet takket være lagets store løpsstyrke, da mange mål kom etter rush over banen, etter at forsvaret hadde snappet opp baller.