Håpet på medalje men løp inn til fjerdeplass

Nora Bakke håpet på pallen, men sier det egentlig ble som forventet.

Nora Bakke perset seg klart på 60 meter hekk. Melhus-jenta ble nummer fire på favorittøvelsen.   Foto: Dag Eliassen

Rakel Bakke var langt fra sitt beste da hun ble nummer seks på 400 under junior NM.  Foto: Dag Eliassen

Sport

Nora Bakke (15) ble nummer fire på 60 meter hekk under helgens junior-NM i Steinkjerhallen. Melhus-jenta som løper for Byåsen hadde fjerde beste tid påmeldt i hennes første nasjonale mesterskap.

– Det ble vel som forventet, oppsummerte Nora etter 9,33. Hun perset seg klart i forsøket med 9,23. Det var første gang hun var under ti sekunder.

– Jeg hadde både et realistisk håp om medalje, og et håp om å løpe min personlige rekord ytterligere ned foran finalen, sier Nora som da gjorde 9,33.

Et stykke fram

Bronsen gikk på 9.03. Sølvet på 8,87 og gullet på 8,71.

– Et stykke frem til de to beste, men medalje er et realistisk mål i fremtiden, sier Nora som har korthekk som sin klare spesialitet. Kretsmesteren på øvelsen presiserer at hun hadde en dårlig start i finalen.

– Her røk persen, og kanskje også en medalje. Resten av løpet var bra, oppsummerer talentet som vanligvis er svært startrask.

Nora løper også 60-meter og 200-meter.

– Her er målet å sette personlig rekord, avslutter hun.

Skuffende 400-meter for Rakel

Søsteren Rakel Bakke (18) deltok på favoritt-distansen 400-meter, og ble nummer seks.

– Veldig skuffende, oppsummerer hun etter 61,56. Rakel løper for Opdal.

Rakel har vært nede på 59,80 utendørs.

I 2016 sesongen var Rakel meget god. I fjor gikk det ikke like bra, men det ble bronse på 400 meter under junior-NM utendørs.

– Jeg har slitt både med sykdom og skader den siste måneden. Derfor var jeg i forkant usikker på hvor jeg stod. Dette var likevel klart under forventet, oppsummerer Rakel som konkurrerer for Opdal. Hun løper også 60- og 200-meter i Steinkjer.


Stivnet totalt på oppløpssiden

Rakel Bakke (16) var på vei mot sikker medalje på oppløpssiden under 400 meter på UM. Da fikk Melhus-jenta døren i trynet så det sang. Hun stivnet fullstendig, og ble nummer fire.