Ola Solbakken skrev under for den nyopprykkede eliteserieklubben Ranheim like etter nyttår etter å ha spilt for Rosenborgs juniorlag de siste sesongene, men har gått glipp av det meste av oppkjøringen i vinter grunnet sykdom og skade. Nå er han tilbake for fullt på treningsfeltet igjen og klar til helgens rekordtidlige serieåpning i Eliteserien når Brann gjester Ranheim lørdag kveld.

- Jeg har slitt både med sykdom og en belastningsskade i vinter, men er endelig tilbake igjen nå. Jeg har vært med for fullt de siste to ukene og føler meg klar, sier Solbakken til Trønderbladet etter onsdagens økt i Abrahallen.

Ranheim hadde sin foreløpig siste treningsøkt i innendørshallen på Malvik onsdag ettermiddag, før laget etter planen skal innta Extra Arena på Ranheim igjen f.o.m. torsdag denne uken.

Stadion har vært under oppgradering de siste ukene for å øke tilskuerkapasiteten, samt for å bedre fasilitetene som kreves for spill på det høyeste nivået i norsk fotball. I tillegg har all snøen og det kalde været gjort at laget venter inn i det siste med å trekke utendørs.

- Eliteserien fristet

Solbakken var med Ranheims 24-mannstropp som reiste til Marbella i slutten av forrige måned og er nå med og kjemper om en plass blant de 18 som får plass i troppen til helgens oppgjør mot Brann.

- Vi har en bred og god tropp, så det er tøff kamp om plassene. Jeg var med til Marbella og fikk deltatt på alle øktene unntatt èn der nede, så jeg føler at jeg begynner å komme skikkelig i gang nå. Jeg trives godt i klubben og har funnet meg vel til rette, sier han.

- Hvorfor ble det Ranheim på deg?

- Først og fremst så hadde jeg veldig lyst til å spille i Eliteserien. I tillegg så er det en trøndersk klubb, understreker han.

- Jeg bestemte meg egentlig ganske tidlig for at jeg ville til Ranheim. Allerede før jul var vi så å si enige, selv om kontrakten først ble undertegnet like etter nyttår, sier Solbakken.

I FULLT DRIV: Ola Solbakken på Ranheim-trening i Abrahallen onsdag kveld. Foto: Inge Grytbak

- Jeg er klar

Solbakken er i første rekke hentet for framtiden, men skader på Øyvind Storflor, Kim Ove Riksvold og Sivert Solli gjorde at Solbakken fikk sjansen tidligere enn først antatt i treningskampen mot Kristiansund søndag.

- Det var egentlig litt overraskende at jeg fikk sjansen så tidlig. Vi er seks vinger som kjemper om to plasser, så det er skarp konkurranse. Men, jeg føler at det stort sett gikk ganske bra, selv om det var et hakk opp nivåmessig fra det jeg er vant med fra tidligere, sier Solbakken.

Solbakken scoret 2-1 målet for sin nye klubb i den siste treningskampen før seriestart i en kamp Ranheim til slutt vant 3-2.

Ifølge Ranheim-trener Svein Maalen, er både Storflor og Solli spilleklare til lørdagens serieåpning, men skulle muligheten by seg så er Solbakken klar til å gripe den:

- Jeg er klar hvis jeg får sjansen. Jeg hadde egentlig ingen forhåpninger om å være aktuell for troppen så tidlig, men med tanke på at vi har litt skader og at det gikk såpass bra i helgen, kan det være jeg får muligheten. Mest sannsynlig fra benken. Det hadde vært kult, sier han.

- I utgangspunktet hadde jeg satt meg som mål å spille meg inn i troppen etter påske siden jeg har vært borte såpass lenge grunnet skade, så får jeg muligheten før den tid, er det bare en bonus for meg, legger han til.

Ranheim møter Brann hjemme og Sandefjord borte før Eliteserien tar to ukers pause og starter opp igjen med kamp 2. påskedag hjemme mot Stabæk.

Høster lovord fra sjefen

Trener Maalen er fornøyd med sin nye kantspiller og har bare lovord å komme med når vi ber han beskrive Melhus-gutten:

- Ola er en svært spennende spiller som jeg tror vi skal få mye nytte av framover. Jeg vil faktisk strekke meg så langt å si at han kanskje er den mest interessante unggutten med størst ferdighetsnivå og potensiale av alle de unge spillerne vi har hentet fra Rosenborg de siste årene, roser Ranheims hovedtrener.

- Han er tross sin høyde (188 cm) veldig kjapp og god til å utfordre èn mot èn. Det er en spiller med ekstremferdigheter som jeg er ganske sikker på at vi vil få stor glede av i årene som kommer. Det så vi tendenser til allerede i treningskampen mot Kristiansund i helgen, avslutter den ferske eliteserietreneren.