14.- og 15. april er Rogens Idrettslag og Støren Sportsklubb klare med en ny utgave av Marit Bjørgen-Rennet. Mandag kveld hadde arrangørkomiteen styremøte, hvor de spikret deler av planene for det populære skirennet, som har blitt arrangert siden 2012.

– Ja, jeg kan bekrefte at Marit dukker opp også i år. Hun kommer mest sannsynlig til å gå 28-kilometeren på lørdag. I tillegg skal hun stå for utdelingen av medaljer til de minste på søndag. Opplegget blir ganske likt slik det har vært tidligere, sier rennleder Ola Norvald Løkken til Trønderbladet.

– Stas at OL-dronningen kommer hjem

Løkken legger ikke skjul på at det er ekstra spesielt å få Bjørgen hjem etter at hun leverte et fantastisk OL i Pyeongchang og ble tidenes mestvinnende vinterolympier.

– Det er selvfølgelig stor stas det. Nå får mange muligheten til å møte henne og få en autograf og et bilde, forteller han.

– Dere frykter ikke at Bjørgen får for mye oppmerksomhet?

– Nei, det tror vi går bra. Dette takler hun bra. Marit er glad i barn, sier Løkken.

Rennlederen forklarer hvorfor skirennet i år går så sent som tredje helga i april.

– Vi ønsker ikke å forstyrre konkurransene til Marit, og velger derfor å legge rennet etter sesongavslutningen hennes. I tillegg konkurrerer vi med en god del lokale renn, forteller han.

Kan komme flere stjerner

På barneskirennet vil det bli både grilling og underholdning. I samarbeid med Midtre Gauldal kommune jobber de ennå med programmet. Løkken vil ikke gå inn på detaljene før ting er mer klart.

– Det jeg kan si er at det blir noe kjent. Uten at vi vet det helt sikkert, kan det hende at det dukker opp flere stjerner enn Bjørgen også, sier han lurt.

I fjor deltok 240 barn på barneskirennet. Arrangørene håper de minst skal få like mange deltakere i årets renn.

– Vi tror kanskje det dukker opp flere i år ettersom Marit gjorde et så formidabelt bra OL. Hun ble i hvert fall ikke mindre populær av det, forteller Løkken.

Tror Marius og Fred Børre blir med

Løkken har ikke pratet med Bjørgen om hun tar med hele familien hjem til skirennet sitt, men han tror det er store sjanser for det.

– Jeg går utifra at både Marius og Fred Børre kommer oppover. De var her i fjor, og jeg vil nok tro at Marius skal prøve skiene også, sier han.

Nytt av året er at skirennene på lørdag gås i fristil. Det blir også kjørt opp klassiskspor for dem som måtte ønske det.

– Det er mange som ønsker å gå fristil. Vi har prøvd klassiskrenn tidligere, uten å få flere deltakere, forklarer Løkken.

Barn i alderen 8 til 14 år kan velge mellom distansene 1, 2 og 4 kilometer. Turrennet er på 14 og 28 kilometer.

– Håper på vårsola

Så frem til at været og føret tillater det, blir skirennet arrangert i Frøsetmarka Skianlegg på Støren.

– Når det begynner å bli så sent på vinteren vet man aldri. Alternativet er å legge rennet til et anlegg som ligger litt høyere. Både Budal og Hauka har lengre skisesong enn Støren, sier rennlederen.

– Vi får håpe vårsola varmer litt midt på dagen, uten at det ødelegger for løypene naturligvis, legger Løkken til.