Trønderen var på skuddhold til en verdenscupseier i den finske skimetropolen etter å ha vært på delt andreplass etter hoppingen. Opp til ledende Akito Watabe skilte det kun 20 sekunder.

NUMMER TRE: Det var Johannes Rydzek som vant søndagens renn, mens Vinzenz Geiger kom på andreplass foran Jørgen Graabak.

Hirvonen stivnet

Under VM i fjor gjorde Rydzek rent bord, og søndag slo han til i den bratteste motbakken halvveis ute på den 2,5 kilometer lange sløyfa. Graabak og Andersen fikk problemer med å henge på, og bare hjemmehåpet Eero Hirvonen klarte å følge tyskeren.

Inn på oppløpet hadde Rydzek også kvittet seg med finnen, og også Geiger og Graabak klarte å ta seg forbi Hirvonen like før målgang.

– Godt å være tilbake på pallen igjen, men Rydzek var for god i dag. Han får noen meter i langbakken, og når man ikke helt har dagen i sporet, er jeg sjanseløs. Det var likevel en god start på verdenscupen igjen etter OL, sa Graabak til NRK.

Spenning om verdenscupen

Verdenscuplederen Akito Watabe klarte bare femteplassen. Jan Schmid, som følger nærmest i kampen om sammenlagtseieren, kom for langt bak etter hoppingen. Med et godt langrenn ble han nummer 17. Magnus Krog tok 14.-plassen.

Espen Bjørnstad ble nummer 22, mens Mikko Kokslien endte på plassen bak. Magnus Moan bommet i hoppbakken og endte på 38.-plass, mens Einar Lurås Oftebro ble nummer 40.

Det er likevel en viss spenning i verdenscupen for det gjenstår mange renn før det hele avgjøres om tre uker.

Neste konkurranse for kombinertfolket blir i Holmenkollen neste lørdag, deretter følger det konkurranser i Trondheim (13.-14. mars), Klingenthal (17.-18. mars) før man avslutter kombinertsesongen i Schonach (24.-25. mars).