– Melhus fotball har 550 aktive spillere, og det er stor aktivitet i Gruva, sier Jorid Jagtøyen som var med på å arrangere kickoff.

Fullsatt sal

Torsdag kveld var det markering av at den nye sesongen er i gang, og det skjedde med en storstilt seremoni i kinosalen i Melhus rådhus. Jagtøyen forteller at salen var fullsatt, og at det var stor stemning og mye som skjedde på scenen.

Programmet var fyldig med egen diskjockey fra Rødde folkehøgskole, dansere fra Trøndertun og fotballspillere i ulike aldre oppe på scenen. Jorid Jagtøyen og Jens Kristian Auke var konferansier, mens Tormod Leithe var teknisk produsent. Melhus lyd var leid inn, og sørget for skikkelig trøkk med lys, lyd og scenerøyk.

Spillere fra J2009 og G2004 ble hentet opp på scenen. G2004 ble gjort ekstra stas på siden de i fjor ble seriemestere, cupmestere og kretsmestere. Dessuten var det presentasjon av damelaget og A-laget.

Publikum fikk informasjon om den kommende Melhuscupen og at Rosenborg skal ha fotballskole i Melhus. Jagtøyen forteller at det ble også gitt honnør til Jan Kjetil Berg som i fjor ble årets trener.

Sesongstarten er på søndag, og de første kampene er lagt til Bankhallen.

Verdier

– Melhus fotball fokuserer ikke bare på at det skal spilles fotball, men hvilke verdier som ligger bak. Vi skal spille fotball fordi det er artig, og det å spille fotball i Gruva er noe som skaper vennskap og inkludering. Gruva har i sesongen 500 besøkende pr. dag, og er stedet å treffe kjentfolk, sier Jagtøyen.

Jagtøyen forteller at dugnadsaktiviteten er svært stor, og at det aldri byr på problemer med å få noen til å stille opp. Det har ifølge Jagtøyen, kommet til nye sponsorer, og lagene har fått solgt inn arenareklame for en million kroner.

Verdier er noe som vektlegges også av Tormod Leithe som sitter i styret for Melhus fotball.

– Slagordet Æ e stolt er noe som har vokst fra dag én. Det er uttrykk for noe vi står for. Vi ønsker at slagordet skal stå for en bevegelse, og vi har verdier som tema enten det er overfor barna, trenere eller foreldre. Vi skal heie hverandre fram, fremme optimisme og respekt og gi hverandre anerkjennelse. Det handler om å være medmenneske og se hverandre, sier Leithe.

Leithe synes det er flott at det er kommet til 20 nye sponsorer, og at det kommer stadig flere på kampene.