Lørdag og søndag er det aktivitetsdager på Hølonda kunstisbane utenfor Eid skole på Korsvegen. 120 barn fordelt på lag fra Leik, Leangen, Rosenborg og Astor svingte seg rundt på isen i fullt hockeyutstyr i helga.

- Det er vinterferie, så vi var færre enn vi bruker å være. Tidligere har vi hatt med over 300 barn, sier leder Lillian Eid i hockeyavdelingen i Idrettslaget Leik.

- Viser glede og entusiasme

Lørdag var det hockeyskole for mikro (barn opp til 8 år), mens U9 og U10 spilte kamper på søndag.

- Jeg blir skikkelig imponert over gleden og entusiasmen til barna på isen. Det er ekstra artig å se de minste ungene mestre sporten. De vil nesten ikke gå av isen, forteller hun.

- Alle er ikke like interesserte i selve spillet, og går heller egne runder på isen. De snakker til foreldrene og vinker til besteforeldre som står og heier. Man blir rett og slett glad av å se på dem, fortsetter Eid.

- Utvikler seg gjennom sesongen

Det har blitt en tradisjon at flere klubber fra Trondheim kommer til arrangementet.

- Bylagene er vant til å spille inne i haller, så de synes det er godt å komme hit til Hølonda og spille utendørs. Været har vært fint også, milde temperaturer og sola har tittet fram, sier hun.

Hockeyskolen på Korsvegen arrangeres to ganger per sesong. Sist gang det var full aktivitet på isen var i desember i fjor. Da boltret 250 unger seg på isen.

- Vi får tilbakemeldinger fra foreldre om at ungene deres har utviklet seg veldig siden starten på sesongen. Det er kjempegøy å høre, forteller Eid.

Se bildeserie fra lørdagens hockeyskole øverst i artikkelen!