Lørdag morgen startet de første kampene i Bringserien i Melhushallen. Den nasjonale håndballserien for gutter og jenter 16 år, har aldri før blitt arrangert i Melhus.

Mange hadde tatt turen til Melhushallen da Trønderbladet stakk innom arrangementet lørdag formiddag. Det kunne Hilde Martinsen og Kari Traasdahl bekrefte. De er lagledere for henholdsvis Melhus/Gimse gutter- og jenter 16 år, og har hovedansvaret for turneringen i helga.

- Det er kjempemye folk i hallen. Ettersom det er vinterferie og OL, var vi veldig spente på hvor mange som kom. Det ser veldig bra ut foreløpig, sier Martinsen.

Crika 100 solgte billetter

Lørdag morgen var det solgt 101 billetter. Spillere i klubben, foreldre til spillerne, lagledere og barn under 16 år slipper å betale, så man kan legge på en god del mennesker hvis man skal regne ut publikumstallet.

- Det er faktisk mange bortesupportere her også. Spillerne på bortelagene har stort sett tatt fly til Værnes, men flere av foreldrene har kjørt bil oppover, forteller Martinsen.

HOVEDANSVARET: Kari Traasdahl og Hilde Martinsen er lagledere for henholdsvis Melhus/Gimse jenter og gutter 16 år. De tok på seg hovedansvaret for helgas arrangement. Foto: Fredrik B. Lange

- Sett bort fra selve kampene, hvordan går arrangmentet?

- Det har gått veldig bra hittil. Tidligere i dag hadde vi en utfordring med at nettverket lugget litt. Alle kampene føres live på håndballforbundets nettsider. I tillegg streames kampene vi handballtv.com, sier Traasdahl.

Guttene vant første kamp

Både guttene og jentene til Melhus/Gimse spiller tre kamper i løpet av helga. Guttelaget til Melhus/Gimse åpnet med kamp mot vestfoldingene Nøtterøy. Hjemmelaget vant til slutt 33-29, men trener Asle Hårsaker var ikke helt fornøyd med lagets prestasjon.

- Vi gjorde rett og slett en for dårlig jobb i forsvar. Vi løste ikke de oppgavene som vi hadde snakket om på forhånd. Når vi slipper inn 29 mål synes jeg nesten det er godt gjort at vi vinner kampen, sier Hårsaker til Trønderbladet.

- Det er mulig guttene var litt ekstra spente i åpningskampen. Det er mye folk på tribunen. Vi må opp noen hakk hvis vi skal bite fra oss i de to neste kampene, legger treneren til.

Etter tre kamper spilt toppet melhusbyggen pulja med bedre målforskjell enn toer Viking TF. Klokken 15.00 i dag startet guttene en ny kamp mot Ros fra Buskerud, og søndag klokken 11.30 står Akershus-klubben Ski på motsatt banehalvdel.

Tøft åpningskamp for jentene

Jentelaget til Melhus/Gimse fikk det tøffere i oppgjøret mot Gjøvik-laget Skreia. Selv om de hvitkledde startet kampen bra, tapte de til slutt 18-25.

- Vi er ikke der vi ønsker å være Vi gjør for mange tekniske feil i andre omgang, og det er der kampen avgjøres. Om det er nerver eller spenning vet jeg ikke. Vi mister litt troen når vi ikke får det helt til, sier trener John Horg.

- Nå har vi gjort unna den første kampen. Det var ingen positiv opplevelse, men vi får møte de neste kampene med ny giv. Jeg tror pulja vår er veldig jevn, alle kan slå alle, forteller han.

Melhus-jentene ligger nå nummer ti i pulja etter tre kamper spilt. Neste kamp er i kveld klokken 19.30 mot Oppegård fra Follo. Siste kamp spilles søndag klokken 14.30 mot Flint Tønsberg.

handball.no finner du flere resultater og tabeller fra Bringserien.