Tirsdag tok tyskerne tredobbelt i den individuelle konkurransen med Jarl Magnus Riiber som beste norske på 4.-plass.

Jørgen Graabak ble nest beste norske på 10.-plass.

– Vi skal prøve å gjøre livet ubehagelig for det tyske laget, og vi må bare opp i ringene, sa Graabak til NTB.

- Vi har muligheten på en topp dag

– Det blir ikke lett å slå dem nå?

– Det er klart at de er store favoritter, og vi må gjøre en kjempekonkurranse om vi skal være i nærheten. Samtidig har vi et sterkt lag, og vi har gjort det bra i lagkonkurranser tidligere i år. Vi er ikke så veldig langt unna, selv om det ser slik ut. Vi har gjort mange gode hopp på trening, og vi er flere som gikk fort på ski i dag. Vi har muligheten på en topp dag.

Treneren har fortsatt troen

Landslagssjef Kristian Hammer har heller ikke gitt opp håpet om å få med seg en lagmedalje hjem til Norge. Ut fra det som er skjedd før i vinter burde det ha vært en smal sak, men kombinertløperne har ikke levert som de har ønsket i OL.

– Vi må mobilisere og evaluere ordentlig. I dag var det spesielt i hoppbakken at det ikke var bra nok. Jeg tror vi skal være mye sterkere torsdag. Det er ingen tvil om at tyskerne har favorittstempelet, men dette blir en ny konkurranse, og det er mye som kan skje. Det så vi i Lahti-VM sist vinter også. Da herjet de (Tyskland) helt vilt, men vi hang helt med inn til døra den gangen også. Vi har ikke mistet troen på lagkonkurransen ennå, sa Hammer.