Ragnhild Bjørnbeth hadde sin beste sesong så langt i fjor da hun vant 21 løp og kjørte inn godt over èn million kroner til hesteeierne. Starten på 2018 har ikke vært noe dårligere. Etter mandagens kjøring på Leangen er hun allerede oppe i over 300 000 kroner innkjørt.

Bjørnbeth innledet travkvelden med å vinne med overraskelsen Sørli Odin 2. løp, som tok karrierens første seier til over 17 i odds i vinnerspillet. Den røde hingsten fikk 14 000 kroner for seieren og var et sjettevalg i V4-spillet.

- Lov å ha flaks

Bjørnbeths andre vinner for kvelden var Federal Crown, som var gjort til relativt klar favoritt av spillerne. Den startraske vallaken holdt enkelt teten fra sitt førstespor og holdt siden unna til kontrollert seier da to av de argeste utfordrerne på forhånd galopperte vekk sine sjanser. Nerida ble svært nærgående oppunder mål, men da den svenske hoppa feilet i seierskampen like før mål ble seieren til slutt av det enkle slaget.

Seieren var verdt 16 000 kroner og ga 2,35 i odds i vinnerspillet.

- Det er lov å ha litt flaks også, oppsummerte en fornøyd Bjørnbeth på seremoniplass etter mandagens dobbeltseier.

3. plass med Carpe Diem Lavecen

Federal Crown noterte seg for årets første seier i sin fjerde start. 7-åringen slo for alvor igjennom i fjor med fire seire og 128 000 kroner inn på kontoen.

I tillegg til sine to seire kunne Bjørnbeth også bokføre en 3. plass med svenskegjesten Carpe Diem Lavecen.