Jørgen Graabak hoppet bare 110.9 meter i stor bakke tirsdag formiddag. Kombinertløperen fra Melhus ble nummer 19 og går ut 1.52 minutter bak storfavoritt Watabe fra Japan, som vant hoppkonkurransen med et hopp på 138.9 meter.

– Jeg gjorde noen småfeil, og det ble jeg knallhardt straffet for. Jeg gidder ikke å snakke mer om forholdene. Det er jeg ferdig med, sa tittelforsvarer Graabak etter sitt skuffende hopp.

Tidligere i mesterskapet var trønderen hard i kritikken av Pyeongchang som OL-vert. Graabak innrømmer at det er vanskelig å lade opp til et langrenn der han allerede er sjanseløs på en topplassering.

– Det er selvfølgelig tøft å motivere seg. Det er altfor langt bak, og det er ikke en teoretisk mulighet for medalje en gang, sa han.

Jarl Magnus Riiber er Norges håp foran langrennsdelen, som starter klokken 13.45 senere i dag. Riiber hoppet ble nummer to etter at han hoppet 138.6 meter. Han starter bare ett sekund bak Watabe.

Tyskerne Wilhelm Denifl og Eric Frenzel følger 16 og 24 sekunder bak Watabe og Riiber.

Jan Schmid og Espen Andersen fikk som Graabak, sin konkurranse ødelagt etter svake hopp. De tre fikk ingen hjelp av forholdene i bakken, men ingen av de tre gjorde optimale hopp.