For første gang i historien kommer den landsdekkende håndballserien «Bringserien» til Melhus. Melhus/Gimse gutter- og jenter 16 år presterer så godt at de får bryne seg mot flere av landets beste håndballspillere på deres alder.

Det er ventet å bli en stor håndballfest når den nasjonale turneringen kommer til Melhushallen neste helg.

– Jeg tror det blir ei kjempehelg. Det blir god stemning og publikum får se mye bra håndball. Jeg håper og regner med at Melhushallen blir full. Jeg tror ikke det har vært arrangert norgesserie her tidligere, derfor blir det også litt ekstra spesielt, sier trener for Melhus/Gimse G16, Asle Hårsaker, til Trønderbladet.

Dropp OL og se håndball

Lørdag og søndag skal det spilles tolv kamper totalt. Lørdag møter Melhus-guttene Nøtterøy og Ros, og de avslutter mot Ski på søndag. Jentene skal teste seg mot Skreia og Oppegård på lørdag, mens de søndag møter Flint Tønsberg.

– Det kommer til å gå slag i slag. Lørdag starter den første kampen klokken ni på morgenen og kampene er ikke ferdige før klokken ni på kvelden. Jeg håper ikke det er så mange spennende OL-øvelser den helga. Folk må heller komme og se håndball, forteller han og smiler.

– Hva har du å si om nivået på lagene dere møter?

– Alle de tre motstanderne vi møter er gode. Vi har tidligere slått Nøtterøy og Ros, men Ski har vi aldri spilt mot, og de er kanskje det sterkeste laget. Det blir spennende, sier Hårsaker.

En stor komité med foreldre og andre i håndballgruppa skal sørge for at alt går i orden med sekretariat, kiosk og bevertning av motstanderlagene. Ifølge Hårsaker er de godt i rute med forberedelsene.

– Foreldregruppa har tatt tak og jobbet bra. Det krever litt ekstra å arrangere Bringserien. Vi må blant annet ha en nøytral tidtaker i sekretariat. Ellers så er det som andre større arrangement som vi er vant til å arrangere nesten hver helg, sier han.

ØNSKER STØTTE: Melhus/Gimse J16 skal sammen med guttelaget sørge for håndballfest i Melhushallen til helga. Foto: Thomas Olsen

Seier og tap i borterunden

Første helga i februar spilte de to Melhus/Gimse-lagene første runde av Bringserien. Guttene tok turen til Bergen og feide Charlottenlund og Bjørnar av banen med store sifre. Kampene vant de med henholdsvis 17 og 18 mål.

– Vi hadde en ekstremt bra start. Det kunne ikke blitt bedre. Guttene var spente og tente, men vi var godt forberedt og vant kampene enkelt, sier treneren.

Jentene og trener John Horg åpnet serien i Kristiansand. Her tapte de med tre mål mot Våg og vant med ett mål mot Grane Arendal. Kampene var jevne og resultatene kunne bikket begge veier.

– Det er litt hele greia med Bringserien. Vi er med fordi vi vil ha tette og jevne kamper, forteller Hårsaker.

Spente gutter

Tre av dem som gleder seg ekstra mye til håndballhelga er Thomas Martinsen, Sondre Orheim og Bjørn Otto Havdal på Melhus/Gimse G16.

– Det blir artig å få spille mot god motstand her i Melhushallen. Det blir noe annet enn det vi er vant til i den vanlige serien, sier Orheim.

– Ja, det blir fint å få se hvordan nivået er på andre lag rundt omkring i landet, skyter Havdal inn.

Som sin trener Hårsaker er de naturligvis godt fornøyd med prestasjonen under åpningshelga i Bringserien.

– Det var bra at vi vant mot begge lagene og fikk en god start. Vi trodde kanskje Bjørnar skulle være bedre. Vi regner med at det blir tøffere kamper neste helg, forteller Orheim.

– Hva har dere å si til folk som vurderer å ta turen til Melhushallen?

– Vi anbefaler alle å ta turen. Vi håper det blir fullt hus. Vi skal i hvert fall spille god håndball og forsøke å vinne, sier Havdal.