Marit Bjørgen har ikke gitt opp kampen om å bli tidenes gullgrossist i vinter-OL. Søndag hadde hun frysninger da stafettkvinnene fikk gullet rundt halsen.

Sammen med Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga kunne hun klatre øverst på seierspallen på «Medal Plaza» i Pyeongchang.

Østberg og Haga var stafettdebutanter i OL-sammenheng, mens Jacobsen hentet sin første OL-medaljer. Det manglet med andre ord ikke på følelsene, heller ikke for veteranen Bjørgen.

– Ja, det er like spesielt hver gang. Jeg kjenner jo at jeg får frysninger. Jeg får ståpels av å høre nasjonalsangen, smiler Bjørgen til NTB etter å ha hentet OL-gull nummer sju.

– Jeg synes det er veldig spesielt å stå der sammen med laget når jeg vet at dette er mitt siste OL. Ikke minst når det blir gull.

Vil gå lagsprint

Med 13 OL-medaljer har Bjørgen like mange som skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen. Vinner hun ett gull til, er hun tidenes mestvinnende vinterolympier.

Og det kommer to sjanser, både på lagsprint og den avsluttende 30-kilometeren. Det vil si: Laget til lagsprinten er ikke tatt ut, men alt tyder på at 37-åringen går den øvelsen sammen med Maiken Caspersen Falla.

– Det er Roar (Hjelmeset) som tar ut det laget. Men jeg har lyst, og jeg er klar, sier Bjørgen bestemt.

Nervepirrende

Hun knekte svenske Stina Nilsson fullstendig på lørdagens stafett og gikk inn til et svært populært norsk gull. Senere på kvelden ble det kakefest, og da fikk hun sett noe av jubelløpet på nytt.

– Ja, jeg fikk sett litt på det mens vi spiste kake. Det er nervepirrende å sitte og se på det. Du sitter der helt fastspent og ser på, sa hun.

Søndag fikk hun også sett herrenes stafett, der det ble gull til Norge etter et svært dramatisk løp.