Støren var ute etter revansje for det sure finaletapet mot Rennebu i fjorårets utgave av Gauldalscup lørdag i en kamp de til slutt tapte etter golden goal.

Da lagene møttes i årets semifinale, var det på mange måter også den moralske finalen av turneringen. Nok en gang var det Ingve Merkets mannskap som måtte bite i det sure eplet.

Rennebu tok dermed sin andre strake seier i turneringen og er nå bare en triumf unna å kunne beholde vandrepokalen, som må vinnes tre ganger totalt, til odel og eie.

- Det ble tett og jevnt, akkurat som i fjor. Da tapte vi etter golden goal, i år ryker vi med ett mål så det er små marginer som avgjør mellom oss. Det er klart det er surt, sier Støren-trener Ingve Merket til Trønderbladet i minuttene etter at klubbens 1. og 2.lag har møtt hverandre i bronsefinalen Støren 2 til slutt vant 2-1.

- Vi får en dårlig start. De scorer etter en misforståelse hos oss allerede etter ti sekunder av kampen og da blir det vanskelig. Nå kommer vi tilbake og får 1-1, men vi møter et godt lag. De har et bra innendørslag, så det er på ingen måte noen skam å tape mot dem. Rennebu er verdige vinnere, understreker han.

- Nedtur

Bronsefinalen mellom Størens 1.- og 2. lag skulle etter hvert utvikle seg til å bli et aldri så lite antiklimaks.

- Ja, det var nok en aldri så liten liten nedtur for begge lag å møtes i en bronsefinale. Vi hadde lagt lista høyere enn det. Den moralske finalen var nok semifinalen mellom Støren og Rennebu, poengterer Støren-treneren.

- Du merket det godt at det aldri ble noe særlig trøkk over bronsefinalen da våre to lag møttes innbyrdes. 1.laget hadde nettopp tapt sin semifinale mot Rennebu, mens 2.laget kom rett fra et surt golden goal-tap mot Singsås 1 i minuttene før. Det var helt tydelig. Det ble liksom aldri noe tempo, trøkk og intensitet over kampen, sier Merket som Størens 2.lag til slutt gikk seirende ut av.

- Vi prøvde å toppe 1.laget etter beste evne og hadde som mål å være med å kjempe om førstepremien i turneringen, så vi kan ikke være helt fornøyd med dette. Så lenge vi er med ønsker vi også å vinne cupen, forsikrer Merket.

Singsås, som til daglig spiller i 6.divisjon, ble turneringens store overraskelseslag. Etter i tur og orden ha slått ut Rennebu 2 og Støren 2 på veien til finalen, var arrangørklubben sjanseløse mot Rennebus 1.lag i finalen som endte med 1-6 tap.

- Lei av Størenhallen

Størens fotballherrer rykket som kjent noe overraskende opp til 4.divisjon forrige sesong. Hovedtreneren forsikrer at laget er i rute drøye to måneder til seriestart, selv om han skulle ønske seg noen forsterkninger inn i troppen.

- Nå er vi lei av å trene inne i Størenhallen. Vi har holdt det gående i fire måneder i strekk her inne nå og ønsker oss utendørs igjen, sier Merket.

- Når får vi se dere utendørs igjen?

- Etter planen skal kunstgressbanen måkes fri for snø og klargjøres til bruk i neste uke. Dersom værforholdene og klimaet tillater det, kan vi flytte utendrøs allerede da. Det gleder vi oss veldig til, svarer han.

- Hvordan ser troppen ut?

- Det er litt som på samme tid som i fjor. Da trodde jeg også at vi kom til å rykke ned, men isteden rykket vi opp, smiler Merket før han fortsetter:

- Defensivt ser det ganske bra ut, men offensivt er jeg litt mer bekymret. Vi har mistet både Steffen Laugsand og toppscorer Vladimir Hulman fra i fjor. I tillegg sliter vi med å få tak i nye spillere som vil forsterke oss, informerer Merket.

Støren har spilt to treningskamper så langt i vinter.

- Vi var til slutt sjanseløse mot Trygg/Lade (tap 1-6), men hang godt med i 60-70 minutter av den kampen. Det er et lag som holder brukbart 3.divisjonsnivå på sitt beste. I forrige uke møtte vi divisjonskollega Heimdal og tapte 0-1. Vi tar med oss mye positivt fra den kampen. Nå ønsker vi å komme i gang med treningskampene for fullt og for alvor kjenne på det å spille på stor bane igjen, avslutter Støren-treneren.

Savner flere lag

Cupgeneral Oddleif Almås var fornøyd med lørdagens arrengement, men kan godt tenke seg flere deltakende lag i årene som kommer. Av ti lag i herreklassen, var tre av dem Støren, mens både Rennebu og Singsås kom med to lag hver.

- Jeg er godt fornøyd med selve gjennomføringen. Vi holder som vanlig tidsskjemaet og kampene er så tette og jevne som vi ønsker å ha dem når vi har en divisjonsgrense på 4.divisjon. En ting som derimot bekymrer meg litt er antall lag på herresiden. At vi er nede i ti i år, er ikke helt bra, spesielt med tanke på at tre av dem kommer fra Støren og to fra Singsås, sier Almås.

- Det er mange faktorer som spiller inn. For det første så var det en stor innendørscup i Meråker forrige helg. I tillegg er mange lag i gang med treningskampene sine allerede, så vi opplever en viss konkurranse derfra. Lokale lag som Leik og Trønder-Lyn takket også tidlig nei, og vil heller være med på cuper andre steder enn lokalt, fortsetter han.

- Vi endte opp med et overskudd på 54 000 kroner i fjor og regner med å ende opp et sted rundt der i år også, sier Almås.

- Hva med billetprisene?

- De er de samme som i fjor. 100 kroner. Vi synes ikke det er uforsvarlig, avslutter Almås.

Resultater sluttspill, herreklassen lørdag:

Kvartfinaler:

Støren 1 - Ålen   6-1

Rennebu 1 - Oppdal   4-1

Rennebu 2 - Singsås 1   3-5

Støren 2 - Støren 3   2-0

Semifinaler:

Støren 1 - Rennebu 1   1-2

Singsås 1 - Støren 2   3-2 (eeo.)

Bronsefinale:

Støren 1 - Støren 2   1-2

Finale:

Rennebu 1 - Singsås 1   6-1