Barna løftet mer enn sin egen vekt

Under regionmesterskapet i Melhus fikk barna slippe til, og dette kan være debut for unger innen markløft.

Nok en gang er Melhus satt på kartetÅge Berntsen

Sport

– Det artigste er å få løfte, sier Leon Alexander Krogh Navarsete (6) som løftet 25 kilo i markløft under regionmesterskapet i Melhus.

Seksåringen veier 20,5 kilo, og har tidligere løftet 30 kilo.

–Jeg har trent med pushups, forklarer Leon og demonstrerer på gulvet før han skal ta markløft.

Nytt i Norge?

Regionmesterskapet ble arrangert lørdag i Olvesalen på Trøndertun folkehøgskole i Melhus, og verken stevneleder Åge Berntsen eller Øystein Gimnes som begge hadde barn som fikk prøve seg i pausen, har hørt om noe lignende ellers i landet. Seks barn i alderen 6–11 år fikk ta markløft, og det var ikke småtterier hva ungene løftet når en tar i betraktning hva som er deres vekt. Ingen av ungene så spesielt slitne ut.

– Ungene er med oss voksne på trening, og vi har øvd på rett teknikk. De trener kjernemuskulatur, og tøying er viktig, sier Gimnes.

Silje Sundseth mener vektløfting kan være en fordel for barn for å unngå skader på ledd når de spiller fotball.

– Det er bra og spennende å få være med her. Jeg trener minst en gang i uka, sier Kevin Berntsen (8) som veier 36 kilo og løftet 40 kilo.

Mesterskapet

Trøndertun styrkeløftklubb arrangerte for første gang regionmesterskap i styrkeløft med utstyr på Trøndertun der de har fått eget treningsrom og garderobe. Tidligere har de hatt julestevne i Olvesalen. Regionmesterskapet ble holdt i samarbeid med Nidarø styrkeløftklubb. 18 deltok, og det ble både norgesrekord og personlige rekorder. Publikum ga solid oppbacking og jublet sammen med utøvere som kunne notere seg for triumfer. Trøndertun styrkeløftklubb hadde med utøverne Erlend Skorstad og Alexander Gundersen, mens Åge Berntsen ikke rakk å delta fordi han var stevneleder.


Løfter vekter for alle penga

– Styrkeløft er i vinden. Miljøet er fantastisk og vi pusher hverandre, sier Rune Øritsland om styrkeløfterne i Melhus IL.

 

Mestringsfølelse

De seks barna som fikk delta på markløft, fikk alle medaljer og det var ingen rangering.

– Dette er mest ment som en lek, og en mulighet til å få prøve seg på en scene og få mestringsfølelse. Ungene skal ikke løfte tungt, og de har fått prøve seg tidligere med veiledning. Nok en gang er Melhus satt på kartet, sier Berntsen.


- Jeg har aldri vært i bedre form enn nå

I en kjeller på Trøndertun satser Åge Berntsen mot EM i Tsjekkia.