Hun har lenge vært anerkjent som et av klubbens største talenter. Nå skal Marie Kristine Rokkones Hansen (17) på sin første ungdomslandslagssamling.

- Det er ganske stas da. Jeg syns det er spennende, for det er noe jeg har jobbet for ganske lenge. Jeg ble veldig glad da jeg fikk innkallingen, sier Melhus/Gimse-spilleren.

Ungjenta var på skolen på Heimdal VGS for en knapp uke siden da foreldrene mottok en spennende e-post som fortalte at hun var tatt ut på landslag for årgangen 2000-2001. Gjennom en venninne på skolen som også ble tatt ut, fikk håndballtalentet vite at også hun var tatt ut.

- Ble ganske sjokkert

- Ei venninne på skolen ble også kalt inn, så jeg fikk vite det via henne. Jeg ble kjempeglad. Det var helt fantastisk, sier Rokkones Hansen.

Hun blir nå klubbens første på landslag. De siste årene har flere mannlige spillere vært innom regionlandslag, men dette blir noe annet. Ungjenta mener uttaket kom brått på.

- Jeg vet ikke om jeg har fått noe særlig signaler på det, så det kom ganske brått på, ja. Jeg ble ganske sjokkert, sier hun.

Blir bedt om å vise seg frem

Melhus/Gimse-kometen føler seg derimot absolutt ikke som bedre enn de andre. Hun mener nemlig at flere burde vært tatt ut.

- Det er ganske stas, men jeg vet at det er flere som er ganske gode. Det er kanskje flere som burde vært der, sier Rokkones Hansen

Tidlig fikk hun debuten på A-laget under trener Jan Erik Wiedemanns regi. Han har bedt talentet om å vise seg frem på samlingen

- Jeg har fått beskjed om at jeg skal tørre å vise meg frem. Jeg har ikke noe å tape, så jeg må bare gjøre mitt beste, sier hun.

- Gått ganske bra

- Jeg føler utviklingen min har hatt en bra kurve med Jan Erik som trener, så det har gått ganske bra, sier 17-åringen.

Landslaget for 2000-2001 skal ikke spille noen kamper på samlingen som finner sted i Skien mellom 15. og 18. februar.