Lone Johansen fra Melhus gikk torsdag inn til sølv på skiathlon under junior-VM i langrenn i Goms i Sveits.

19-åringen avgjorde en sekundstrid med USAs Hailey Swirbul med sju tideler, men opp til vinneren Frida Karlsson fra Sverige var det hele 35,5 sekunder over det ti kilometer lange løpet. Johansen tapte 24 av sekundene på den siste halvdelen.

– Dette er som å ta gull, sier en kjempeglad Johansen til Trønderbladet.

Dramatisk start

I Sveits er naturligvis foreldrene til skitalentet på plass. Ingebjørn Johansen og Hilde Johnsen kunne slippe jubelen løs da datteren vant VM-medaljen.

– Hun er ei treningsglade jente som går inn 100 prosent i det hun gjør, forteller en glad pappa etter løpet.

Rennet startet på verst tenkelige måte for melhusjenta, som hadde startnummer åtte av totalt 70 løpere. Etter cirka 400 meter var hun uheldig og falt. Fra å ligge på tredjeplass ble hun plutselig passert av flere løpere. Men istedenfor å stresse, klarte hun å beholde roen og hente seg igjen.

– Jeg tenkte at hvis jeg stresser etter fallet vil jeg gå meg stiv. Planen var å gå forbi så mange som mulig og ta dem på skøytedelen, der jeg er sterkest, forklarer Johansen.

Tok amerikaneren i spurten

Ut av skibytte etter fem kilometer lå hun som nummer fem. Hun gikk raskt opp på en tredjeplass. Foran lå amerikanske Hailey Swirbul og svenske Frida Karlsson. Sitnevnte klarte Johansen aldri å hente inn.

– Jeg tror ikke jeg tapte gullet på grunn av fallet, men jeg tror jeg kunne slått Karlsson i en spurt på oppløpet, sier hun.

Men Swirbul klarte Johansen å ta igjen.

– På toppen av den siste motbakken tenkte jeg at jeg er sterkere enn henne i spurten, sier langrennsløperen, som tenkte helt riktig.

– Ufattelig sterkt av Lone

Johansen hadde full kontroll mot mål og spurtslo den amerikanske jenta. Det ble sølv på favorittdistansen til langrennsløperen fra Melhus.

– Dette var ufattelig sterkt gjort av Lone. Hun viser rå mental styrke. Hun liker skiathlon best, og det var i dag hun skulle prestere, sier juniorlandslagstrener Geir Endre Rogn.

Nå håper Johansen å få gå sisteetappen i fristil under lørdagens stafett. I fjor ble Norge på en skuffende 11.plass og har nå lyst til å revansjere seg.