I helga deltok Camilla Lund i verdenscupen i skøyter i Erfurt i Tyskland. 25-åringen fra Melhus gikk 1500 og 3000 meter i B-gruppa.

På lørdagens 1500 meter ble Lund nummer tolv med tiden 2.03,01. Russiske Jevgenija Lalenkova vant løpet.

Bedre gikk det for melhusbyggen på søndagens 3000 meter. Med tiden 4.11,63 tok hun andreplassen. I mål var hun bare 39 hundredeler bak vinner Katarzyna Bachleda-Curus fra Polen.

Norske Sofie Karoline Haugen ble nummer tre.

- Utrolig gøy at hele det norske laget gjør det så bra, skrev Lund på sin Facebook-profil etter pallplassen.

Løpere kvalifiserer seg for A-gruppa gjennom å bli enten blant de åtte beste i A-gruppa eller blant de tre beste i B-gruppa i forrige løp, eller gjennom verdenscuprangeringen på distansen.