Jenny Enodd gikk inn til 9. plass i Tyskland

Sterk debut i IBU-cupen

Budalingen skjøt bare én bom på torsdagens 15-kilometer i tyske Arber.

Jenny Enodd fikk sin debut i IBU-cupen torsdag. I Tyskland ble hun nummer ni på 15 kilometer normaldistanse.   Foto: Elling Finnanger Snøfugl

Sport

Tirsdag denne uken kom beskjeden om at skiskytter Jenny Enodd fra Budal er tatt ut til sin aller første IBU-cup. Den femte runden av mesterskapet, som er for de nest beste skiskytterne i Europa, startet i  Arber i Tyskland på torsdag.

På dagens 15 kilometer normaldistanse fikk 22-åringen en fantastisk god debut og gikk inn til en 9. plass. Budalingen hadde kun én bom på standplass og kom i mål 2.56,1 bak den tyske vinneren Nadine Horchler.

Norske Thekla Brun-Lie ble nummer to, mens Anna Weidel fra Tyskland tok tredjeplassen.

Enodd har nå fått en bedre start på cupen enn hun kanskje hadde forventet på forhånd.

– Jeg håper å få til to løp der jeg greier å gjennomføre arbeidsoppgavene mine og ha fokus på det jeg skal gjøre. Hvis jeg greier det, blir jeg fornøyd, sa hun til Trønderbladet før mesterskapet.


Jenny Enodd om å få gå IBU-cup

– Dette har vært mitt største mål i år

Den 22 år gamle skiskytteren skal bruke rennene i Tyskland til å lære.


Lørdag er det 7,5 kilometer sprint på programmet for Enodd i Tyskland.