Fredag går Fredrik Riseth et av vinterens viktigste renn – igjen. 22-åringen fikk sjansen i verdenscupsprinten på Lillehammer i starten av desember, men etter en god prolog røk han ut allerede i kvartfinalen. Det kunne vært enden på Riseths OL-vise, men det tror ikke trener i Team Trøndelag, Kristian Skrødal.

- Det er vel bare (Johannes Høsflot) Klæbo som er klar, sier han til Trøndebladet.

Nest best på prolog

Hvilket betyr at det fortsatt er svært åpent om de tre siste plassene. Skrødal sa til Adresseavisen i oktober at Riseth er en OL-kandidat og han går ikke tilbake på den uttalelsen.

- På en god dag er Fredrik den beste i Norge til å gå prolog, etter Klæbo. I norgescupen på Gålå var han i en klasse for seg og vant alle heatene med 20 meter. Så var han uheldig på Lillehammer der han slet litt med glatte ski. Fredrik har alle muligheter til å gjøre det bra, sier treneren om fredagens klassisksprint i Skandinavisk cup i Piteå.

- Bedre stayerevne

Og neste helg er det NM på Gåsbu. Også der står klassisk sprint på programmet. Med to makshelger kan 22-åringen fra Melhus gå seg inn på OL-laget.

- Det er fire som skal gå OL og han må nok være topp tre begge dager. Men det er han på en god dag, absolutt. Han har bedre stayerevne enn tidligere, det viste han blant annet med 7. plass på Gålå og i julerennet der han var knapt et minutt bak Klæbo. Han er god nok, men du er avhengig av litt tur også, påpeker Skrødal.

Skulle Riseth lykkes med å gå seg inn på OL-laget, vil det bety en skikkelig fjær i hatten til alle på Team Trøndelag.

- Vi er et rekrutteringslag og OL er litt utopi, men sånn som Fredrik har prestert er han på skuddhold, sier treneren.