Anne Kjersti Kalvå møter en tøff klassiskløype

Mot våt fortsettelse i Tour de Ski

Det blir en våt og tung fortsettelse for Anne Kjersti Kalvå og de andre utøverne når Tour de Ski forflytter seg til Oberstdorf.

Anne Kjersti Kalvå og lege Petter Olberg under 10 km klassisk kvinner i Lenzerheide.   Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix

Sport

Onsdag fortsetter Tour de Ski i Oberstdorf hvor det både er sprint og 10/15 kilometer fellesstart i fri teknikk.

Mens touren startet med lett snøfall og solskinn i sveitsiske Lenzerheide, er det meldt om store nedbørsmengder i form av regn. Det betyr tunge forhold for Anne Kjersti Kalvå og co.

– Vi møter en tøff klassiskløype. Det er nok den tøffeste klassiskløypa vi er blitt presentert for i verdenscupen på lang, lang tid. I tillegg er det meldt 50 millimeter med regn, og da blir skiene viktige, sier Martin Johnsrud Sundby til NTB.

Sundby er plassert som nummer seks i sammendraget etter tre etapper og har 1.03,1 minutter opp til ledende Dario Cologna.

Den svenske smøresjefen Erik Yngvesson sier til Aftonbladet at han ikke har noe imot regn.

– De sier det skal bli mye regn i Oberstdorf, og det gjør ingen ting. Det er bare gøy når det er vanskelige forhold, det tror jeg alle som driver med smøring synes. Heller det enn at det er stabilt, sier Yngvesson.

– Alle prognoser tilsier at det blir regn, så det er stor sannsynlighet for det, opplyser den svenske meteorologen Thomas Mårtensson til avisen.

– Det er masse fronter som kommer gjennom alpene, men det er vanskelig å si hvilke timer det kommer. Det kan endre seg kjapt, sier Mårtensson.