- Hun hadde nok sett for seg en høyere plassering

Men Team Trøndelag-trener Kristian Skrødal tror Anne Kjersti Kalvå kan markere seg før touren er over.

Anne Kjersti Kalvå jakter en skikkelig god opplevelse i Tour de Ski. Treneren tror det vil løsne før touren er over.  Foto: Nesvold, Jon Olav, NTB scanpix

Sport

Tirsdag er hviledag i Tour de Ski og det gir litt rom for å oppsummere etter tre etapper. Anne Kjersti Kalvå kom inn på det norske laget etter at Ragnhild Haga valgte å stå av. 25-åringen fra Lundamo har ikke fått vist sitt beste i touren til nå og står uten topp 30-plassering. Team Trøndelag-trener Kristian Skrødal er daglig i kontakt med Kalvå og beskriver de tre første etappene som en «tung reise».


Anne Kjersti Kalvå møter en tøff klassiskløype

Mot våt fortsettelse i Tour de Ski

Det blir en våt og tung fortsettelse for Anne Kjersti Kalvå og de andre utøverne når Tour de Ski forflytter seg til Oberstdorf.


- På 10 kilometer klassisk slet hun med bakglatte ski. Det var synd, for det var en distanse som kunne passet henne bra. Og så tror jeg at høyden spiller inn. Anne Kjersti Kalvå kom inn som reserve og har ingen opphold i høyden bak seg. Men hun hadde nok sett for seg en høyere plassering, sier treneren.


Kalvå to minutter bak suverene Østberg

Anne Kjersti Kalvå tapte mye terreng utover i løpet.


Hans råd til Kalvå er å nullstille foran hver konkurranse. Fortsatt gjenstår fire løp og i morgen (onsdag) er det en sprint i fristil som står på programmet. Da har touren forflyttet seg til lavlandet i tyske Oberstdorf. Etter to renn i Tyskland skal konkurransen avsluttes med fellestart i klassisk i Val di Fiemme lørdag og jaktstart opp «monsterbakken» søndag.

- Anne Kjersti er hakket bedre i klassisk og jeg tror fellesstarten i Val di Fiemme passer henne bra, sier Skrødal til Trønderbladet.


Østberg raskest på sprintprologen i Tour de Ski

Anne Kjersti Kalvå gikk ikke videre til utslagsrundene.