Riseth la grunnlaget for Byåsens KM-gull

Fredrik Riseth knuste Even Northug på første etappe i Strindheimstafetten.

Fredrik Riseth var minuttet raskere enn Even Northug i Granåsen og la grunnlaget for Byåsens stafettseier.  Foto: Thomas Olsen

Sport

Petter Northug tok innpå et halvt minutt på andre etappe, men måtte til slutt se Fredrik Riseth, Magnus Moan og Johannes Høsflot Klæbo vinne Strindheimstafetten søndag.

Det var Northugs første skirenn etter verdenscuphelgen i Lillehammer i starten av desember. Han fikk ikke plass i den norske Tour de Ski-troppen, og derfor valgte han nyttårsaften å ta del i kretsmesterskapet i Granåsen.

Først var det meldt at Northug skulle gå ankeretappen for Strindheims førstelag, men det ble til han gikk annenetappen. Lillebror Even Northug ga ham et vanskelig utgangspunkt. Ifølge VG ble han sendt ut et drøyt minutt bak Byåsen etter Riseths glimrende etappe.

Men i sporet klarte Northug å gå innpå et halvt minutt. Det var kombinertprofilen Magnus Moan som da gikk for Byåsen.

– Jeg så på sjekkpunkt om det var noen som hadde tatt meg igjen eller om jeg var alene. Jeg fikk hele tiden positive tilbakemeldinger, men jeg så på slutten at Petter kom veldig fort. Det er artig at han viser at det er sprut i han. Da gikk det ordentlig fort, sa Moan til VG.

Det ble uansett aldri spenning om seieren. Med 30 sekunder å gå på hadde ikke Johannes Høsflot Klæbo problemer med å holde Byåsen i føringen gjennom hele den siste etappen.

I tillegg til Petter og Even Northug gikk Lars Ove Aunli for Strindheim.

(©NTB)