Hovinsbygg valgte Byåsen Toppfotball foran Melhus

– Det var en vanskelig avgjørelse

Kristian Andreassen (21) fra Hovin har signert for 3.- divisjonsklubben fra Trondheim.

Kristian Andreassen fra da han spilte for Rødde FK.  Foto: Elling F. Snøfugl

Sport

Kristian Andreassen fra Hovin har signert for Byåsen Toppfotball.

21-åringen har bakgrunn fra både Rødde, Melhus og nå sist Tillerbyen, der han fikk 64 kamper og noterte seg for ti mål.

– Etter fire år i klubben (Tillerbyen, journ. anm.) kjenner jeg at det er på tide å prøve noe nytt. Jeg forlater ei fantastisk gruppe, der jeg har utviklet meg veldig disse årene. Lysten på å trene mer gjorde at jeg tok dette valget, sier hovedpersonen til Trønderbladet.


Skal styre skuta også i 3. divisjon

Suksesstrioen til Melhus blir med videre

Jan Ketil Berg, Morten Lilleberg og Tore Havdal tar fatt på sin hittil vanskeligste sesong med Melhus.

 

Var nære en overgang til Melhus

Etter det Trønderbladet erfarer var venstrebacken sterkt ønsket av nyopprykkede Melhus. Andreassen bekrefter selv at han var veldig nære en retur til gammelklubben.

– Det var en vanskelig avgjørelse, men istedenfor å velge det trygge, ønsker jeg å vise meg fram for en ny spillergruppe. Jeg blir forhåpentligvis Melhus-spiller igjen, men ikke akkurat nå, forklarer hovinsbyggen.

– Samtidig tok jeg dette valget utifra den høye statusen som Byåsen har i trønderfotballen. Det ble slik denne gangen, fortsetter han.

Andreassen får likevel et gjensyn med gamle lagkamerater kommende sesong. Melhus og Tillerbyen er avdelingsrivaler med Byåsen i 3. divisjon.

– Det blir selvfølgelig rart, for jeg har jo mange kompiser på begge lagene. Men det legger man til side underveis i kampene, så er vi forhåpentligvis venner etterpå, forteller Andreassen.


Morten Berre er Gimses nye trener

27-åringen har kort vei fra jobb til Gimses hjemmebane.

 

Ambisjoner om startelleveren

– Denne overgangen beviser vel at du satser hardt på fotballen?

– Jeg er jo fortsatt ung og vil gi det et forsøk enda. Når man bruker så mye tid på noe, ønsker man å bli bedre, sier han.

Andreassen beskriver seg selv som en fysisk sterk venstreback med en relativt god venstrefot. Nå ønsker han å spille seg inn på førstelaget til Byåsen.

– Det handler om å legge ned den jobben som kreves og samtidig vise seg frem når man har muligheten. Når dette ligger i grunn, har jeg ambisjoner om å være i startoppstillingen, forteller han.


– Håpet å unngå dem

Her er de sju lagene Trønder-Lyn, Leik og Gimse møter i neste års 5. divisjon.