Skøyteløper Camilla Lund (23) er tatt ut i troppen til EM i enkeltdistanser. Melhusbyggen ble tatt ut på landslaget i vår og er nå en av fem kvinner som får representere Norge i mesterskapet, som arrangeres i Kolomna i Russland 5.–7. januar.

– Det er morsomt å bli tatt ut. Det har vært et mål og det var derfor veldig deilig å få beskjeden. Ettersom de OL-klare løpere står over EM, visste jeg at jeg hadde en god sjanse til å bli tatt ut, sier en glad og fornøyd Lund til Trønderbladet.

Med et europamesterskap å se fram til forteller Lund at hun får ekstra motivasjon til å gjøre en god treningsjobb.

– Jeg mangler å gå en skikkelig god 3000-meter på glatt is, så det håper jeg å få til i Kolomna. Jeg vet ikke hvilke andre løpere som skal delta, så det er litt vanskelig å si hva jeg kan forvente, forteller hun.

– Håper på sesongbeste

Lund har tiden 4.07,31 som personlig rekord på 3000 meter. Den satt hun i et internasjonalt løp i Max Aicher Arena i tyske Inzell i 2016.

– I EM håper jeg å gjøre sesongbeste. Jeg hadde et superløp i Inzell i fjor, og det ville vært ekstremt bra å slå den tiden, men jeg skal være fornøyd hvis jeg nærmer meg persen, sier hun.

Skøyteløperen er usikker på om hun skal gå 1500 meter under EM. Hun synes det er dumt at man har valgt å fjerne de lengre distansene i mesterskapet.

– Jeg skulle ønske det var 5000 meter på programmet. Jeg liker konkurransene jo lengre de er, forteller Lund, som er har både 3000- og 5000 meter som favorittdistanser.

Behandling hos naprapat

Nå er hun hjemme i Melhus for å feire jul med familie og venner, før turen går videre til Stavanger, der hun skal møte de andre norske EM-løperne. Laget drar til Russland 2. eller 3. januar.

– Nå i julen er det litt mer utenomsportslig fokus enn vanlig. Jeg har handlet julegaver i siste liten, skal på julebord med noen venninner og deltar på familieselskap i jula, sier hun.

Men som toppidrettsutøver kan hun ikke legge bort treningen helt. På skøytebanen på Leangen legger hun grunnlaget foran mesterskapet i Russland.

– Jeg trener normalt selv om jeg er hjemme, men ettersom jeg ikke trener innendørs kan øktene bli litt mer varierte enn når jeg for eksempel er på samling, forklarer Lund.

– Hvordan er formen for øyeblikket?

– Formen er sånn passe. Jeg har trent bra og har blant annet vært i Inzell med Sofie Karoline Haugen. Under Norgescupen forrige helg var jeg litt tung i beina og fikk ikke den gode følelsen. Her hjemme har jeg fått behandling hos naprapaten. Det var nødvendig å få løsnet opp litt. Når jeg nå har fått restituert, håper jeg å komme i god form til EM, sier hun.