I tur og orden ble Charlottenlund, Molde elite, Frøya og Tiller satt på plass da Toppserien ble avsluttet med kamphelg i Stjørdalshallen.

- Lett match, som en av spillerne freidig uttalte etter 30-19-seieren mot førstnevnte fredag kveld. Med fire seire endte jentelaget på en kruttsterk 2. plass i serien, kun Klæbu har vært bedre i høst. På nyåret kommer belønningen i form av spill i den landsdekkende Bring-serien.

- Vi er det første J16-laget fra Melhus som skal spille i Bringserien, sier lagkapteinene Signe Traasdahl Lund og Mari Skjetne Pedersen stolt.

Og det er ikke tilfeldig. John Horg tok over som trener for to år siden, men jentene har trent målbevisste i mange sesonger.

Langsiktig mål

- Dere har hatt dette som mål siden dere var ni år, sier han.

- Vi har trent godt over tid og så har vi stor trivsel i laget, forteller jentene.

Nå er de spente på hva som vil møte dem i Bring-serien. Lagkapteinene drømmer om å få spille kamper i en av de store byene. I tillegg forteller Horg at klubben jobber med å få arrangere en kamphelg i Melhushallen.

- Vi skal sette oss et mål etter denne helga. Vi satte oss konkrete mål for i høst og de klarte vi. Nå skal vi sette oss et nytt, sier Horg.

Også G16 klar for landsserie

Forberedelsene er laget imidlertid godt i gang med.

- Så fort vi kvalifiserte oss begynte vi å forberede oss. Nå er vi i gang med en ny grunntreningsperiode. Det blir masse styrke for å unngå skader, kondisjonstrening og teknikkøvelser. Mye basic, forteller Horg.

Suksessen til J16-laget viser at det jobbes godt i Melhus/Gimse. Damelagets trener, Jan Erik Wiedemann, så sitt lag avslutte høstsesongen med å knuse Langevåg 46-22 søndag. Han er klar på at treningskulturen er en viktig årsak til oppturen klubben opplever nå.

- Det er en helt annen treningskultur. Det flyttes grenser og det trenes hardere. Tidligere har vi kanskje ikke turt å legge på så mye trening, sier han.

Også på herresiden jobbes det godt. G16-laget er også klare for Bring-serien etter en sterk seriehøst. I helga ble det to seire og ett tap i Stjørdalshallen.

- Det er godt å ha det (Bring-serien) på plass, selv om resultatene tilsa at vi skulle greie det. Vi har hatt det som et mål siden vi startet. Det er mange gutter som trener for det samme og vil gjøre hverandre bedre, sier trener Asle Hårsaker.

G16-laget til Melhus/Gimse har hatt Bring-serien som mål siden de startet å spille håndball.