Graabak kunne juble etter trøbbelhøst

Jørgen Graabak hadde mektig spurt, og parkerte Tyskland.

Jørgen Graabak.  Foto: NTB Scanpix

Sport

Jørgen Graabak går mot OL-floke. Byåsen-løperen ønsker å stå over verdenscuprenn i januar, men OL-uttaket forstyrrer planene.

I hele høst har trønderen slitt med skader og sykdom. Graabak, som tok to OL-gull i Sotsji, har følt seg på etterskudd.

Det var ingen grunn til bekymring etter den mektige spurten der han parkerte Fabian Riessle og Tyskland lørdag. Det ga norsk seier i lagkonkurransen.

– Jeg føler meg langt fram sammenlignet med det jeg forventet. Jeg hadde meniskproblemer og litt forskjellig med sykdom. At jeg er så sterk nå er litt overraskende, faktisk. Jeg føler meg bra, men må innstille meg på å bruke romjula godt for å holde helt fram til OL. Jeg føler meg sterk, sa Graabak til NTB etter maktdemonstrasjonen på Birkebeineren skistadion.

Romjulstrening

26-åringen ønsker egentlig å droppe verdenscuprennene i Chaux-Neuve i midten av januar, men våger ikke å spikre den endelige planen.

– Jeg skal trene bra i romjula og kanskje stå over en helg i januar. Optimalt blir det Chaux-Neuve, men det er også etter den helgen OL-laget skal tas ut. Det er litt av avhengig av uttak, sier Graabak.

Fortsetter trønderen slik som lørdag, blir han umulig å komme utenom i Sør-Korea. Tyskland så ut til å sikre seieren, men Graabak dro til med en spurt som fullstendig parkerte Riessle etter en svært spennende lagkonkurranse.

– Jeg skjønte at Fabian kom til å prøve seg i noen padlebakker. Han er god når det går imot. Det handlet om å klype seg fast og time oppløpet, sa Graabak.

– Jeg så på det Mikko Kokslien gjorde her i 2014. Jeg ville gjøre en kopi som «tribute» til Mikko, fortsatte Byåsen-løperen.

Riiber-comeback

Norge gikk ut 46 sekunder foran Tyskland etter hoppdelen, men Jan Schmid og Espen Andersen tapte jevnt og trutt med tid inntil Jarl Magnus Riiber ble tatt igjen på den tredje etappen. Rieber var spent foran sin første konkurranse for sesongen.

Heming-gutten har slitt med sykdom de siste ukene.

– Det var tøft. Da jeg ble hentet inn, ble det imidlertid utrolig enkelt. Det var ingen tvil om at jeg skulle henge på inn, sa Riiber.

20-åringen har en lei tendens til å bli syk eller skadd når det drar seg til.

– Hvert eneste år er det noe som skjer. Jeg var utrolig klar til start under NM på Beito. Jeg var i utrolig god langrennsform, men ble syk rett etterpå. «Oi», tenkte jeg og det tok to uker. Jeg var ekstra nervøs, medga kombinerttalentet.

– Jeg visste hvordan det var på trening og har respondert greit, men det er noe annet når det blir spenning. Det var en blandet følelse å bli tatt igjen så tidlig, men det var enkelt å henge med, sa Riiber.