Melhus er blitt dalførets flaggskip igjen, med sitt opprykk til 3. divisjon. Støren er i 4. divisjon etter et imponerende opprykk. Bortsett fra det, er det 5. divisjon avdeling 4 fotballinteresserte i Gauldal må rette øynene mot neste sesong. Trønder-Lyn og Gimse har nylig spilt i 4. divisjon (2016) og ønsker nok å hevde seg på rett side av tabellen. Nyopprykkede Leik er derimot mer moderat i ambisjonene.

- Ambisjonene våre er å holde seg i 5. divisjon. Foreløpig i hvert fall, det kan bli tøft nok det, sier assistenttrener John Atle Hammerås.

En sterk avdeling

Her er altså lagene man skal møte: Alvdal (rykket ned fra 4. divisjon i fjor), Brekken, Tynset 2, Tolga-Vingelen, Trønder-Lyn, Gimse, Nidelv, Kolstad 2, Leik (rykket opp fra 6. divisjon), Rennebu (rykket opp fra 6. divisjon).

Hammerås hadde ikke fått med seg avdelingsoppsettet for 5. divisjon da Trønderbladet ringte onsdag kveld. Etter å ha fått tilsendt det på SMS, er hans konklusjon:

- Fornøyd når vi slipper å dra dit.

- Umiddelbart ser det ut som en sterk avdeling. Jeg hadde håpet å unngå Nord-Østerdal, men det gjorde vi ikke ser jeg. Vi har hatt så mange turer dit i 6. divisjon i mange år på rad, så også nå. Vi er fornøyd når vi slipper å dra dit, sier Hammerås.

- Hvorfor det?

- De forrige sesongene har vi hatt nesten hele avdelingen der oppe. Vi er litt lei av å dra dit, slår han fast uten å rette kritikk mot kretsen.

- Det er sikkert greit, jeg vet ikke hva alternativene er. Det blir gøy med mange lokaloppgjør, sier Hammerås.

Slet med 3. laget

En tidlig spådom fra hans side er at Kolstad 2 kan involvere seg i toppstriden. Leik hadde tøffe kamper mot tredjelaget til Kolstad og antar derfor at andrelaget også holder høy klasse.

- Kolstad 2 vil sikkert ha et godt lag. Alvdal rykker jo ned fra 4. divisjon, så jeg regner med at de vil gå rett opp igjen, sier Leik-treneren.

På Kvål hadde ikke Ketil Fjæran noe spesiell reaksjon da han fikk med seg oppsettet for neste år.

- Det er fem nye lag og fem gamle lag, slik jeg ser på det. Det er helt greit. Noen lange turer blir det, men noen må møte de lagene som ligger oppi fjellhøyden. Det blir oss, for vi ligger nærmest, sier Fjæran.

- Kan bikke begge veier

- De fem nye kjenner ikke oss, vi kjenner ikke dem. Det tror jeg er positivt for oss. De gamle kjenner vi, det kan bikke begge veier. Det eneste laget som kom foran oss på tabellen med to poeng, Brekken. De to andre skal vi ikke møte (NTNUI 2 fikk annen avdeling, Støren rykket opp). Rent matematisk ser det ok ut, sier Fjæran. Siden Lyn-gutta ønsker å hevde seg i toppen, er det naturlig å spørre hvordan de ser for seg møtene med Alvdal og om de er fornøyd med at det ble akkurat dem. Gresslaget fra Nord-Østerdal spilte 3. divisjon så sent som i 2016, men har vært i fritt fall siden.

- Vet aldri hva som skjer

- Jeg vet for lite om Alvdal. Jeg vet de havnet nederst i 4. divisjon med en forferdelig målforskjell, men i breddefotballen vet vi aldri. Plutselig er det en kar som kommer hjem fra studier og forsterker laget noe voldsomt. To spillere kan være nok. Noen reiser på studier og svekker laget, sier Trønder-Lyn-treneren.

- Det er det som er så spennende med breddefotballen. Man vet aldri hva som skjer fra år til år!

Gimse-trener Ketil Olsen besvarte ikke våre henvendelser.