God sesongåpning av Fjorden Ree

Andreas Fjorden Ree overbeviste i den svenske langrennsåpningen.
Sport

Petter Northug jr. dro hjem fra Bruksvallarna fordi han ikke følte seg klar for ei hardøkt og pådro seg vreden fra enkelte svensker. Gauldalingene sviktet imidlertid ikke. Støren ski hadde tre gutter til start i juniorklassen på 10 kilometer skøyting, Andreas Fjorden Ree, Håkon Gorseth Halvorsen og Sander Kjelstad.

Etter rennet var det førstnevnte som hadde størst grunn til å være fornøyd. Han gikk inn til 33. plass i juniorklassen som for anledningen bestod av fire årskull. Det var 10. best av 2000-modellene. Halvorsen gikk inn til 51. plass, mens Sander Kjelstad valgte å bryte halvveis på grunn av trøbbel med en legg, rapporterer langrennstrener Martin Ree fra Sverige.

I seniorklassen for kvinner gikk Julie Stendahl Spets inn til 22. plass. I menn senior ble 24. plass til Sivert Grøtan Eriksen, 41. plass til Thomas Ekren og rett bak fulgte Martin Riseth.

I morgen står sprint på programmet i Bruksvallarna.


Høyt henger de og sterke er de

Langrennsgutta i Støren ski har for lengst distansert trenerne.