Signerte for Norges beste lag

Ingrid Syrstad Engen er klar for Lillestrøm.

LSK-trener Hege Riise virker strålende fornøyd med å ha sikret seg Ingrid Syrstad Engen fra og med neste sesong.  Foto: LSK kvinner

Sport

Etter fire sesonger i Trondheims-Ørn er Ingrid Syrstad Engen klar for en ny utfordring. Den nye utfordringen heter LSK kvinner, som betyr at U23-landslagsspilleren signerer for Norges klubb. Lillestrøm, som trenes av landslagslegenden Hege Riise, vant Toppserien i suveren stil. 11 poeng skilte ned til toer Avaldsnes. Trondheims-Ørn endte for forøvrig på en skuffende 8. plass.

– Jeg har sterke følelser for Ørn som klubb, og det er tungt og vanskelig å dra. Trenerne og spillerne der skal ha sin del av æren for at jeg kan ta dette steget. Men selv om det var en trist beskjed å gi til laget, føler jeg de støtter meg og er stolt av det jeg har fått til, sier 19-åringen til Adresseavisen.

- Hatt dialog en stund

Melhus-jenta har vært i møte med LSK fredag og overgangen bekreftes nå av Lillestrøm. Engen har skrevet under for ett år med oppsjon på enda én sesong.

- Jeg har sett Ingrid både i serien og med landslaget. Hun er en god spiller og vi har hatt en dialog med henne en stund, sier trener Hege Riise.

Nå bytter hun altså ut en gul drakt med en annen. Treneren forventer at Ingrid er med og kjemper om en plass umiddelbart.

- Hun er ung, men har mye toppserieerfaring. Nå håper jeg at hun tar nye steg hos oss og det tror jeg hun gjør. I vårt system 4-2-3-1 ser jeg for meg at hun kan ta en av de to plassene sentralt. Ingrid er en god duell- og pasningsspiller, har gode føtter og bra fysikk, sier hun.


- Ingrid legger absolutt alt i potten hver eneste gang

Trondheims-Ørn-trener Thomas Dahle mener Ingrid Syrstad Engen legger lista både på trening og i kamp.Etter mange år som lagvenninner møtes de lørdag som rivaler

Ingrid Syrstad Engen og Maiken Bakke spilte på samme lag i mange sesonger. Lørdag står de på hver sin banehalvdel.

 

Vil bli god

Treneren gir ikke lovnader om spilletid til nye spillere, men presterer du på trening er veien kort til førsteelleveren.

- Ingrid virker veldig dedikert og utviklingsorientert. Hun går en sikker plass i Ørn til å bli utfordret på spilletid hos oss. Men hun har lyst til å bli god og det liker jeg, sier Riise.

LSK spilte mesterligakamp mot Manchester City på Åråsen torsdag kveld. Hjemmelaget hang brukbart med i starten av kampen, men utover i oppgjøret var det klasseforskjell på lagene. Den engelske klubben vant til slutt 5-0 og er i praksis videre til neste runde, selv om det skal spilles returoppgjør.


Ingrid Syrstad Engen vraket profftilbud

Velger å forlenge kontrakten med Trondheims-Ørn.

 

Tøff konkurransen på landslaget

Kanskje kan Engen bidra til at LSK blir mer konkurransedyktige mot internasjonale klubber neste sesong. Hun håper i hvert fall å ta spillet sitt til et nytt nivå. Som Guro Reiten har gjort denne sesongen. Spilleren med den slepne venstrefoten dro fra Trondheim-Ørn etter forrige sesong og virkelig stått fram denne sesongen. Hun ble toppscorer med 18 mål og har spilt seg inn på landslaget.

- Konkurransen sentralt på midtbanen er ganske stor, men Ingrid har mange aldersbestemte landskamper og jeg er sikker på at ledelsen følger henne, sier Riise, som selv har rekorden for antall A-landskamper med hele 188.