- Dette ble vel ikke akkurat som jeg hadde håpet. Derimot ble det som jeg fryktet, sier Rakel som stivnet fryktelig på de siste femti i helgens viktigste løp. Målet på 400 var medalje.

-Så kom syra så ettertrykkelig. Etter den smellen klarte jeg aldri å reise meg skikkelig i dette mesterskapet, sier ei småirritert Melhus-jente.

- Sur på meg selv

Hun ble også nummer åtte i finalen på 100 og 200 meter.

- Jeg var på en knepen andreplass da jeg fikk det på min favorittdistanse. Siden kom to løpere forbi meg på de siste meterne, beklager Rakel etter 60,77. Persen på 59,80 ville gitt klart sølv.

- I etterkant er jeg litt sur på meg selv at jeg ikke klarte å bite tennene sammen og fullføre på de siste meterne. Det var her medaljen glapp, understreker hun.

400 meter er den store syreøvelsen i friidrett.

- Jeg har perset meg på distansen i år, og jeg føler at ting begynner å sitte. Dette var dessverre et lite tilbakesteg, beklager hun.

Sist i finalene

Rakel løp finale på 100 meter bare noen timer etter smellen på 400. Da hadde hun allerede unnagjort de innledende på 100.

- 13,30 og sisteplass i finalen var vel ikke helt som jeg hadde håpet. Men med finalen på 400 i beina var det alt jeg klarte her og nå, sier Rakel som presiserer at hun slet med å komme seg opp på sitt høyeste nivå etter smellen som satt både fysisk og psykisk.

Også på 200 ble Rakel nummer åtte i finalen. Her på 26,76.

- Ingen stor tid, sier Rakel som har 26,06 som pers. I forsøket gjorde hun her 26,95.

Bronse i vinter

Rakel ble nummer tre på 400 meter under tilsvarende mesterskap innendørs i vinter. Den plasseringen kunne hun forsvart.

- Jeg er glad over å få tre finaler her i Bergen uten å perse. Det viser at jeg snart er på høyde med de beste, sier Melhus-jenta som løper for Vollan IK på Oppdal. Her har hun Vebjørn Rodal sin gamle trener Kjell Arve Husby.

- Det fungerer utmerket. Jeg blir i klubben i alle fall et år til, minst, presiserer hun.

16-åringen løp også 1000 meter stafett for samarbeidslaget Byåsen i jenter 17-19 år og her ble det nok en 8. plass.

PS: Bakke var kvalifisert både for junior- og senior-NM tidligere i høst.