Duathlon forbindes gjerne med løping og sykling. Innenfor travet innebærer duathlon naturlig nok et montéløp og et sulkyløp. Mandag kveld møttes åtte brave travere til dyst i de to grenene. Det er bare et fåtall hester som behersker begge like godt, og ikke alle takler to løp på samme dag. Littlejack Hanover vant montéløpet og ble nummer fire i sulkyløpet. Beatles B.R. vant sulkyløpet, men galopperte og ble uplassert i montéløpet. Dermed nådde ingen av de to vinnerne opp sammenlagt.

To pluss to er lik seier

Todays Shotgun går desidert flest løp innenfor monté og har gjort det meget bra i den varianten av travet. For anledningen var det Guro Berg fra Ranheim som red sjuåringen trent av Marianne Landsem. Hesten var blant de fremste gjennom hele løpet og endte altså som nummer to.

Jomar Blekkan kusket i sulkyløpet. Han sørget for å holde Todays Shotgun i det fremste sjikt også her, det ble en ny andreplass, og dermed ble den Hovin-stasjonerte allrounderen vinner i Leangen Duathlon.

Marianne Landsem hadde ikke all verdens tro på forhånd. Hesten plages nemlig av allergi.

– Den får det på sensommeren, men den blir bedre når det er kaldere i været, opplyste treneren.

Årets sjette

Villmira har vært ei flink hoppe denne sesongen. Programmet opplyste om fem seirer på 13 starter før dette løpet. Treneren av familiehesten, Thomas Mjøen, var riktignok tvilende etter at hesten leverte en litt skuffende innsats i et V75-løp i Drammen den 12. august. Skepsisen viste seg imidlertid å være ubegrunnet. Mjøen ga hoppa et fint løp i andre par utvendig og hadde krefter igjen til et oppløp hvor det sto og veide mellom flere. Det holdt hardt, noen meter før mål var Hage Jerven foran, men Villmira kontret og knep seg forbi.

– Det var godt å få en bekreftelse på at hun er tilbake der hun var før løpet i Drammen, uttalte en lettet trener og kusk.