Italia-treningen de siste ukene har gått uten lagvenninnene Therese Johaug (utelukket etter positiv dopingtest) og Ingvild Flugstad Østberg (ikke med på samlingen).

– Jeg blir litt paranoid noen ganger, eller det bare slår meg. Når man ser det Therese har vært gjennom og også til en viss grad Martin (Johnsrud Sundby) … Å komme opp i en slik situasjon selv. Det er det som er frykten, sier Bjørgen til NTB om redselen for å avlegge en positiv dopingprøve.

– Vil dette være litt av lettelsen ved å legge opp, å slippe det presset?

– Ja, det kjenner jeg på. Ikke minst frykten samt at man jo må si fra hvor man er hver dag. Det er frykten for å glemme og få tre prikker.

Brygget på sykdom

Tirsdag morgen skulle Bjørgen tråklet seg opp hårnålssvingene i Livigno på rulleski i en ny, tøff økt. Det har hun gjort utallige ganger i sin karriere. Men hun brygget på sykdom og sto over begge dagens økter. Onsdag reiser hun hjem til Norge. Dette kan være siste gangen hun rulleski-trente i den norditalienske fjellperlen (1816 meter over havet).

Bjørgen savner Johaug mye.

– Det gjelder både å ha henne som lagvenninne og romvenninne. Det er veldig rart å ikke være på samling med Therese. Nå fikk vi møtes noen dager i Seiser Alm. Det var godt.

Kanskje slutt, eller kanskje ikke

Mange tror Bjørgen gir seg etter OL i Sør-Korea. Johaug er suspendert i 18 måneder på grunn av en positiv dopingtest. Det øker Bjørgens sjanser til individuelt OL-gull. Hun har ikke tatt stilling til om hun går Seefeld-VM i 2019.

– Det dreier seg jo om motivasjon til å gå på en ny treningssommer. Jeg har ikke bestemt meg, sier Bjørgen.

Sitt femte OL

Veteranen er snart klar for sitt femte OL. Hun har tatt alle sine seks gull (tre i hvert) i de to siste olympiske mesterskapene.

Det er et år siden Johaug fikk sårkremen Trofodermin i Livigno. Det har blitt hennes mareritt. Tirsdag var det utsolgt for Trofodermin i apoteket vegg i vegg med løperhotellet Bivio. Det er en salve ganske mange italienere benytter.