Fire fylker er representert med lag i årets Melhus cup, som starter i Gruva lørdag. Foruten trøndelagsfylkene deltar også lag fra Romsdal og Hedmark fotballcupen i nedre Melhus. Til sammen er 204 lag påmeldt til årets cup og det er ny rekord. Aldri før fotballklubben kunne invitere så mange fotballspillere til anlegget sitt.

- Vi er gode på rekruttering, mener Monica Bjørnbeth, kioskansvarlig i Melhus cup.

Og selv om det er en sannhet med modifikasjoner, så kommer lagene nesten av seg selv.

- De samme lagene kommer tilbake år etter år. Vi har et godt rykte og får veldig gode tilbakemeldinger fra lagene som er her, forteller hun, og får anerkjennende nikk fra komitemedlemmene Line Masterud Knutsen og Siri Thue.

5000 til Gruva

Men det betyr ikke at klubben ligger på latsiden. Klubben har etter hvert fått mye rutine på arrangere fotballcup for barn, men det er mange detaljer som skal på plass. Torsdag kveld melder et stort antall frivillige seg i Gruva for å forberede turneringa. De to dagene turneringa går over vil nærmere 1600 fotballspillere i alderen 6 til 13 år skape mye fotballglede på de mange spilleflatene. Med trenere, foreldre, besteforeldre, tanter og onkler anslår arrangør Melhus IL at nærmere 5.000 personer vil besøke Gruva.

- Det kommer til å bli hektisk, men vi opplever at folk synes det moro å holde på, sier økonomiansvarlig Thue.

Bjørnbeth kaster seg på:

- Det blir travelt, men givende. Vi flirer mye på søndagskvelden når det hele er over, for da er vi så klare, sier hun.

- Mye dårlig humor?

- Ja, flirer Bjørnbeth.

Stort overskudd

- Hva legger dere vekt på under turneringa?

- At spillere og foreldre er fornøyde, sier Knutsen.

Melhus cup er som regel på «godfot» med værgudene. Værmeldingen ser bra ut for lørdag, mens det søndag kan komme noe regn. Komitemedlemmene krysser fingrene for at det blir tørt og fint.

- Vi håper alle får en fin opplevelse, sier de.

I fjor satt Melhus IL igjen med overskudd på solide 318.000 kroner. De pengene kommer godt med til å opprettholde driften i Gruva og gjør at foreldre kan slippe unna noe av den kjedelig dugnadsjobben.

- Dugnadsånden er veldig god og folk er flinke til å stille opp, forteller Bjørnbeth.

Minst 250 frivillige vil være i sving i helga.