Raskest etter Johannes Høsflot Klæbo

Johannes var trekkplaster og vant i Singsås

Hele familien Høsflot Klæbo på fem stilte til start i fjelløpet Hundåskarven rundt.
Sport

Det var ingen overraskelse at ski-kometen Johannes Høsflot Klæbo seiret i Nekjådalen lørdag. Han ledet hele løpet, og var ventet først til mål. Tida ble 46,23 på 9,2 kilometer. Større var overraskelsen at 17 år gamle Andreas Fjorden Ree fra Støren løp inn til andreplass. Det var en imponerende prestasjon, bare tre minutter bak Johannes. Lillebror Ola Høsflot Klæbo ble dyttet ned på tredjeplass, mens Odd Egil Brobakk fra Hauka sikret fjerdeplassen.

Det var bare åtte grader og regn da løpet gikk. Det var noe bløtt i terrenget, men Johannes Høsflot Klæbo hadde bare godt å si om løypene.

– Det var fint å springe, og ei grei løype, sa Johannes.

Hans morfar har hytte i Nekjådalen, og det var årsaken til at hele familien på fem stilte opp. Løpet samlet 26 deltakere i konkurranseklassen. Yngst var Johan Fløttum Fauske på bare åtte år. Han løp sammen med mor Marianne Fløttum. Familien bor i Sykkylven, men har hytte i Singsås.

– Jeg har sprunget sju kilometer før, så jeg tror det skal gå bra, sa Johan før start.

I tillegg var det 42 trimmere som deltok. De kunne starte når de ville under aktivitetsdagen i Nekjådalen, og valgte mellom løyper på 9,2 og fem kilometer. De fleste var familier med barn.