Bjørnbeth vant med Rebekka

Sammen med Ragnhild Bjørnbeth tok Rebekka en etterlengtet seier på Leangen. Brækken seiret med Bleke Balder i et stayerløp.

Melhuskusk Ragnhild Bjørnbeth vant på Leangen mandag kveld. Dette er et bilde fra arkivet.  Foto: Petter Fløttum

Sport

Flere har forsøkt, og Ragnhild Bjørnbeth ble den første som fikk Viggja-traveren først i mål i 2017-sesongen. Den fem år gamle hoppa har vært flink i pengene i sommer, uten å få smake seierens sødme før nå. Men mandag var det dags, på det 15. forsøket.

– Hun har gått mange gode løp uten å få full uttelling, hun fortjente å vinne. Hun er sterk og tåler å gå litt, oppsummerte Bjørnbeth etter seieren i det 2140 meter lange løpet, hvor Rebekka stod i bakspor. Etter å ha travet i femte par utvendig til cirka 500 meter gjensto, ble hoppa lagt i angrep. Via tredjespor gjennom den siste svingen tok Rebekka seg forbi konkurrenter. På oppløpet hadde Viggja-traveren mest krefter spart. Seiersmarginen var på flere lengder.

Ragnhild Bjørnbeth tok med dette seiernummer sju for året og nummer 85 i karrieren.

Tre år gamle Bleke Balder på stallen til Noralf P. Brækken stilte til start nummer sju med en seier i bagasjen fra tidligere i sommer. Nå sto for første gang 2600 meter på programmet, med voltestart og tillegg. Den distansen viste Bleke Balder at han takler. Ut på første bortre langside var tillegget oppspist og teten erobret. Derfra og inn hadde treåringen liten føling med konkurrentene. Forspranget økte sakte men sikkert til 30 meter da mål ble passert.

Brækken var godt fornøyd med hestens prestasjon selv om den ble litt sliten.

– Vi hadde ikke tenkt å kjøre før til høsten fordi hesten var så liten, men i mars viste den stort talent og gjorde det enkelt, uttalte treneren.

Neste måned kjøres klasseløpene. Konkurransen er tøff i treårsårgangen, men treneren på Bleke i Melhus kommer nok til å forsøke med Bleke Balder.