Høsten 2015 ble fotballavdelingene i Hovin IL, Lundamo IL og Flå IL slått sammen til Gauldal fotballklubb. Alle var ikke udelt postive til sammenslåingen, for det er ikke lett å gi avkall på sin klubbtilhørighet. Halvannet år senere ser det ut til at prosessen har gått relativt smertefritt. Med 400 aktive fordelt på 41 lag er Gauldal FK blitt en betydelig klubb i Trøndelag. Nå skal klubben ut i den «store verden» for første gang. Fire lag fra Gauldal FK skal nemlig delta i Gothia cup som starter om halvannen uke.

- Vi fikk spørsmål fra en lagleder om det var aktuelt med en storcup denne sesongen. Vi bestemte oss for å gi et tilbud til alle lag fra 11 år og oppover, og så var det fire som svarte at de ville, sier Magne Lundemo, økonomiansvarlig i Gauldal FK. Kostnadene per spiller beløper seg til 2400 kroner og klubben dekker cirka halvparten av dette.

Motstand fra Kenya og Frankrike

Lundemo forteller at de gjerne hadde sett at flere lag ville delta, men det passet ikke for alle. De fire lagene som reiser er gutter 11 år, jenter 14 år, jenter 16 år og gutter 16 år. Med lag fra 80 forskjellige nasjoner er Gauldal-spillerne garantert motstand de ikke møter til vanlig. J16-laget skal opp mot to svenske og ett kenyansk lag i puljespillet og G11-laget kan se fram til å møte lag fra Tyskland, Sverige og Frankrike.

- Det blir sikkert veldig vanskelig, tror Elias Leander Evjen, Alfred Engen og Emil Andreas Grenstadbakk. De kommer fra Hovin, Lundamo og Flå og spiller på gutter 11.

- Gjøre vårt beste

Leder Arid Borren i Gauldal FK forteller at klubben drar til Sverige for å ha det moro. Resultatfokuset er lik null.

- Det får bli som det blir. Vi har ingen sportslig målsetning, men skal ha det artig og gjøre vårt beste. Vi er en ny klubb og en tur som dette vil gjøre oss mer sammensveiset. Det gjør noe med oss å være sammen en hel uke, mener han.

Guttene Trønderbladet prater med synes det har gått greit å forene tre klubber til én.

- Vi kjente hverandre sånn halvveis fra før av. Det går bra å spille på samme lag, bekrefter de.