Sist helg løp kvålsgutten inn til seier i motbakkeløpet Vassfjellet opp på tiden 43.10. I våt myr og krevende forhold var han faktisk bare to sekunder bak egen bestenotering.

- Jeg får maks ut av den formen jeg har nå, mente 26-åringen etter løpet.

Steg for steg

Den tidlige formen kan tyde på at skiskytteren med medaljer fra både NM og EM har gjort mye riktig hittil i sesongoppkjøringen. Tidligere har han kjørt seks hardøkter på åtte dager, men nå har han funnet ut at det nødvendigvis ikke er dumt å hvile litt mer mellom slagene.

- Jeg trener ganske mye for å legge et grunnlag, men det er ikke så dumt med mye rolig langkjøring. Jeg skal bygge videre på det jeg har nå og tar steg for steg, forteller han.

Sesong preget av sykdom

Etter en skuffende fjorårsesong satser han likevel videre ett hundre prosent. Forklaringen er enkel:

- Jeg føler ikke jeg har fått ut potensialet ennå, sier han og fortsetter:

- Jeg er ikke veldig fornøyd med sist sesong. Jeg var mye syk og var nesten ikke med i et eneste renn. Men jeg hadde en IBU-seier, det var et kjempeløp, forteller Wærnes om konkurransen som viste at han fortsatt kan konkurrere mot de beste på en god dag.

Treningsuke i Ramsau

I begynnelsen av juli skal han tilbringe en uke i Ramsau sammen med familie. Men han drar dit selvfølgelig får å trene. Børsa legger han igjen hjemme.

- Det blir litt godt med børsefri en uke, men jeg har jobbet bra med stående skyting. Målet er å få treffprosenten opp i 85-90, hvis jeg klarer det er det bra, mener han.

Og så skal han få opp farten i skisporet.

- Jeg skal bli fysisk sterkere på ski. Jeg løper bra, men må også få opp mer fart på ski, sier Wærnes.