Den rutinerte løperen som representerer Strindheim IL, var suveren i Vassfjellet Opp som gikk lørdag. Hun ble utfordret litt om spurtprisen av en svensk jente, men tok spurten greit og løp i ensom majestet resten av motbakkeløpet. Cirka 50 løpere stilte til start i konkurranseklassen.

- Det var kjempeartig å løpe. Vassfjellet opp er et av mine favorittmotbakkeløp. Det går ikke bare rett opp og vi løper gjennom myr og i variert terreng. Og så er slutten seig, forteller hun.

- Jevn kok

I dag løp hun distansen på i underkant av 51 minutter. Ingen rekordtid, men så er det vanskelig å presse uten reell konkurranse.

- Jeg holdt jevn kok hele veien, men løp ikke like fort som i fjor. Det er tungt å løpe veldig fort når du ikke har noen som peser deg, sier Nevin.

Hun mener feltet burde ha vært mye større, minst 100-150 løpere til.

- Jeg synes det er rart at ikke flere er med. Løpet er tøft, men gjennomførbart. Det er et flott arrangement og burde ha vært den største happeningen i dag. Men det er ikke sikkert alle tenker som meg, smiler hun.

Dattera debuterte

Dattera Selma på 13 år deltok i Vassfjellet opp for første gang.

- Det var bløtt i myra. Jeg visste at det kom til å bli tungt, men ikke så tungt som det ble opp de siste bakkene, sier ungjenta, tilfreds med å ha fullført på solid vis. Hun og ei til stilte til start i junior jenter.

I herreklassen innfridde hjemmehåpet Andreas Dahlø Wærnes. Også han løp storparten av konkurransen alene.

- Jeg følte meg veldig pigg. Kjempeartig. Jeg trivdes i bakkene i dag, sier han.

Løp alene

Konkurrentene måtte gi tapt rett ovenfor byggefeltet ved foten Vassfjellet.

- Jeg ble litt overrasket, plutselig var det ikke noen flere bak meg. Alexander Kirkeberg fra Steinkjer knuste meg med halvannet minutt i Fjellseterløpet og jeg forventet at han skulle være med. Men han gikk for spurtprisen og brukte kanskje for mye krefter der, tror skiskytteren

I likhet med Nevin synes han flere bør få øynene opp for motbakkeløpet som starter ved Gaula og har målgang 710 meter over havet.

- Det er et kjempeløp og et kjempearrangement. Mange er kanskje på ferie og del langrennsløpere er opptatt samling. NM i motbakke hadde vært moro, foreslår Wærnes som et tiltak som kunne lokket flere til Kvål.

Vurderer tidligere helg

Roar Wærnes, far til Andreas, er leder for Vassfjellet opp. Han mener motbakkeløpet bør kunne tiltrekke seg mange flere deltakere.

- Vi får gode tilbakemeldinger fra løperne og vi spør dem hvordan vi kan få flere til å delta. Juni er en travel måned og mange er opptatte. Kanskje må løpet framskyndes til mai-juni, for det er mange vintersportsutøvere som er borte på denne tiden. Vassfjellet opp er en kapasitetsløype som passer for dem. Vi er en del av Kvålsdagan som arrangeres på denne tiden, men vi skal ta en prat med dem og se hva vi kommer fram til, sier Wærnes senior.

Andreas Dahlø Wærnes, med tallet åtte på brystet, følte seg pigg og vant på hjemmebane. Foto: Thomas Olsen