Garberg hadde følgende uttalelse i fagpressen i forkant av V75-runden:

”De skal være raske som skal nekte oss tet. Håper han skal være enda bedre enn sist. Mulig skylapper denne gang. Har alltid tro på denne hesten”.

Tet hele veien

Sist Creek’s Survivor var til start var i rikstotoen på Leangen 8. april. I Garbergs fravær ble det seier med Geir Vegard Gundersen i sulkyen.

Kusken hadde så avgjort sine ord i behold. Fra spor seks bak bilen var det ingen som kunne nekte ekvipasjen teten. Fra den posisjonen hadde Garberg full kontroll med stallhesten. I det slagne felt, og i spor innenfor Creek’s Survivor fra start, var ikke mindre enn tre velkjente Hamre-hester som imponerende ofte har det med å ende i toppen. Hestene til Frode Hamre hadde ingen god dag i dette løpet. Av de øvrige kom Income og Eirik Høitomt et øyeblikk opp på siden, men på ingen måte forbi. I den siste svingen var løpet avgjort, for da stakk Garbergs hest fra konkurrentene for godt. En flott og grei seier var i boks. Seieren var verd 100 000 kroner. Hesten eies av trondheimsmannen Tor Brekke.

Med 2000 i sikte

Bjørn Garberg begynner etter hvert å bli en voksen kar. Det er noen år siden han fylte 60. Men noen planer om å gi seg i nærmeste framtid har veteranen ikke. At han hadde vært borte fra løpsbanen noen måneder affiserte heller ikke, til det er han for rutinert.

– Det sitter i ryggmargen, bemerket han på seremoniplass, – dette var som å kjøre Tamin Sandy.

For travfolket behøver nevnte hest neppe noen nærmere presentasjon.

Blasert har treneren heller ikke blitt med årene.

– Å komme til Bjerke og vinne finalen setter vi stor pris på, understreket Garberg, som i alle fall akter å holde på til han har passert 2000 seirer. Per i dag mangler det 63. Det er ingen dristig påstand at det målet blir nådd.