Arbeidet med å drifte en sportsklubb er så omfattende, at Støren sportsklubb nå har gått til skrittet å ansette en daglig leder i halv stilling.

- Klubben vokser, det blir nye medlemmer. Tanken var å ansette noen, slik at vi kan overlate en god del arbeidsoppgaver til daglig leder. Vi andre har jo fulle jobber i tillegg, vi gjør dette på frivillig basis.

Les også: Hyller Bjørgens suverene innsats i VM (for abonnenter)

- Stor butikk

Det sier Egil Borseth, som er leder i Støren sportsklubb.

Med seg har han nå fått Beate Kant Jonli. Hun startet i januar opp i stillingen som daglig leder. 27-åringen er utflyttet støresbygg, dog ikke lengre enn til Hovin. Hun har gjennom barndom- og ungdomstida vært aktiv i både håndball og fotball i moderklubben hun nå vender tilbake til.

- Det kreves mer og mer av å drifte et idrettslag. Det har blitt stor butikk etter hvert, sier hun.

Borseth sier at de trenger en til å følge opp mer daglige gjøremål, holde den røde tråden i arbeidet med klubben. Han tror også det kan bli enklere å få folk til å sitte i styret og være trenere, når klubben har en daglig leder som kan ta seg av mye av det administrative arbeidet.

Arbeidsoppgavene til daglig leder vil kretse om økonomi, administrasjon, oppfølging av avtaler og sponsorer, holde frister med søknader om tilskudd og offentlige ordninger og selve den daglige driften.

- I tillegg vil hun bistå underavdelingene med administrative oppgaver og yte bistand hvis de trenger det, sier Borseth.

Les også: Martin er rekruttlandslagets potet (for abonnenter)

- Alltid engasjert

I tillegg til jobben i sportsklubben, jobber også Beate en halv stilling på Coop Extra på Støren.

Fram mot jul hadde hun et vikariat som butikksjef på Coop Lundamo, og hun har tidligere vært butikksjef i Kiwi-kjeden.

- Jeg ser på denne jobben som en utfordring. Jeg har alltid vært engasjert i sportsklubben. Nå kommer jeg enda tettere innpå. Jeg vil at klubben skal bestå og utvikle seg. Dette blir bare spennende, sier hun.

Med en daglig leder på plass, er det også rom for å se på litt større prosjekter framover. Lite snø tvinger kanskje fram et prosjekt rundt snøkanon. Som et eksempel.

Stor aktivitet

I dag har Støren sportsklubb rundt 1000 aktive medlemmer, innen fotball, håndball, ski, trim og allidrett. I tillegg har klubben en sideavdeling som drifter Frøsetmarka skianlegg.

Borseth forteller at det er stor aktivitet i klubben, og det er mange små barn som er med i aldersbestemt idrett. Ski har vokst voldsomt de siste årene. Det har også vært økning i allidretten, som er tilbudet til de aller minste barna.

- Nå har de også startet en turngruppe, som har slått veldig an, forteller han.

Han vil også berømme dugnadsinnsatsen som legges ned i klubben.

- Bare ta sporkjørerne. De er ferdige med å kjøre spor klokka ti lørdag og søndag, sånn at vi bare kan spenne på oss skia. Det er bare å berømme, sier Borseth.

Og fastholder at det er den frivillige innsatsen klubben er tuftet på.

- Må forvaltes

- Det er stor aktivitet i gruppene. Det kreves mer og mer, sier Borseth.

I en så stor klubb blir det etter hvert store økonomiske tall å holde orden på.

- Dette må vi klare å forvalte på en ordentlig måte, sier han.

Det er her Jonli kommer inn.

Hver torsdag har hun kontordag i lokalene til Gauldal Energi, og hun lover at døra skal stå åpen for dem som vil stikke innom.