- Helst skulle vi hatt en storhall slik de har på Røros. Nå må forholdene legges til rette med to spilleflater slik at det kan åpnes for storhall, sier Stein Ivar Foss, leder i Melhus IL.

Spilleflater

Tirsdag skal Melhus kommunestyre behandle økonomi- og handlingsplan, og deriblant bygging av ny Gimse skole og flerbrukshall. Flertallsgruppa (Ap, H og KrF) mener Melhus kommune ikke har økonomi til å ha mer en ei spilleflate i den nye idrettshallen, og flertallsgruppa mener at eiendomsskatten i Melhus må økes for å få til den andre spilleflata. Fra 2020 har flertallsgruppa lagt inn en økning i eiendomsskatten på 0,5 millioner kroner.

- Dette er et politisk spill. Det kan ikke være slik at eiendomskatten er knyttet til ei spilleflate, sier Foss.

Foss legger til at merkostnadene med å bygge den andre spilleflata senere, vil bli større enn å ta kostnaden samtidig som at hallen bygges.

Les også: Ny skole og hall kan komme til å koste over 400 millioner

- Vi må få komme inn på banen, og det kan ikke være så fastlåst i kroner og øre. Det er nå vi trenger to spilleflater, og kapasiteten er sprengt, sier Foss.

Svømmehall

Melhus IL ønsker seg en hall med internasjonale mål, og idrettslaget mener også at det må bygges en svømmehall som det er tak i.

- Veldig mange er klar for en svømmehall med størrelse, og jeg tror folk i Melhus aksepterer ei ventetid på 1-2 år, sier Foss.

Dagens svømmehall i c-bygget er på 12,5 meter, og Melhus IL mener tida er overmoden for en hall med 25 meters basseng. Svømmehallen har vært stengt i lange perioder på grunn av reparasjoner.

Les også: Var stengt i månedsvis

Den nye Gimse skole skal bygges på samme tomt som dagens skole, og Melhus kommune er i dialog med Statsbygg om Tambartun som tømmes i disse dager. Statped flytter ut, og Melhus kommune er interessert i å bruke lokalene som midlertidig skole for gimseelevene mens nyskolen bygges.

Les også: Gimse skole feiret 60-årsdag

Stein Ivar Foss. Foto: Arkiv
Gimse svømmehall