Melhus til topps i Oboscupen

Knuste årets avdelingskollega Rissa hele 6-1 i finalen og sikret dermed klubbens andre pokal i løpet av tre dager.
Sport
Melhus kan se tilbake på noen fine kvelder i Abrahallen denne helgen. Fredag kveld slo laget ut Brekken etter en høydramatisk straffesparkkonkurranse og sikret seg KM-tittel og opprykksfinale mot Hitra kommende helg, og søndag kveld valset de over Rissa i årets finale av Oboscupen. Hele 6-1 sto det på tavla da sluttsignalet gikk.

- Vi har begynt å samle på trofeer, sier en spøkefull Melhus-trener Jan Ketil Berg når vi treffer han på telefon søndag kveld.


Melhus vant ellevilt straffedrama

Keeper Øyvind Onsøien ble nok en gang den store helten da Melhus sikret seg kretsmesterskapet i Abrahallen sent fredag kveld. Nå venter Hitra i en ren opprykksfinale om retten til å spille i neste års 4. divisjon.

 

Meldte seg til tjeneste

Det var lenge uvisst hvilke spillere trener Berg greide å stable på beina etter fredagens påkjennelse mot Brekken, men etter litt fram og tilbake var det et solid mannskap han kunne mønstre.

- Vi hadde en ringerunde lørdag der de fleste meldte seg til tjeneste, informerer han.

Les mer: Melhus er misfornøyd med kampoppsettet

- Det er jo tross alt fotballspillere dette her. Det er dette de trener for, nemlig å spille kamper. Vi startet med Adrian Husby i mål, samme backfirer som sist, med en helt ny midtbanekonstellasjon, mens Even Duesten Bye, Pål Riaunet og Kristian Eggan fikk sjansen på topp. Vi byttet etter hvert en del på laget og unngikk også nye skader, sier en fornøyd Berg.

Scoret fire etter hvilen

Melhus tok ledelsen ved Mats Olav Olsen på straffespark, før Rissa utlignet til 1-1 på et stjernetreff midtveis i 1.omgang. Pål Riaunet sendte Melhus til pause med en 2-1 ledelse, før klasseforskjellen ble mer og mer synlig etter hvilen. Scoringer av Ole Martin Furuseth, Riaunet, Mats Berg og Sanjar Meskinyar fastsatte sluttresultatet til 6-1 og lagets andre pokal på tre dager er dermed et faktum.

- Det er så klart artig å vinne fotballkamper og finaler, men nå rettes alt fokus inn mot Hitra-kampen lørdag, forsikrer Berg. Med seier der spiller Melhus i 4.divisjon neste sesong.

- Vi skal trene godt i Bankhallen tirsdag og torsdag denne uken og forberede oss så godt som mulig. Vi har vært i kontakt med både Røros, Gimse og Trønder-Lyn og skaffet oss et relativt godt bilde på hvilket Hitra-lag vi møter, sier Melhus-treneren.

Må sone

Det eneste som er sikkert er at midtbanespiller Huy Ta Nguyen må stå over den kampen etter det røde kortet han fikk i fredagens batalje mot Brekken.

Les mer: En legende holder koken

- Han må automatisk sone en kamp for direkte rødt kort, men vi har anket dommerens rapport og føler vi har en god sak slik at han slipper å sone flere kamper neste sesong, opplyser Berg.

- Vi har flere vitner både blant pulikum, presse og til og med hos motstanderen som forhåpentligvis gir oss medhold i den saken, legger han til.

Håper på kapteinen

Både lagkaptein Martin Nilsen og Petter Borgen sto over søndagens Oboscupfinale, men Berg har et godt håp om at duoen skal være tilbake til lørdag.

- Vi skal jobbe kontinuerlig med dem de neste dagene og har et godt håp om å få begge kampklare, avslutter han.

Les også: Se Melhus juble for seriemesterskapet