Som i KM-semifinalen mot Vinne for snart to uker tilbake måtte Melhus ut i ekstraomganger og straffesparkkonkurranse for å ta seg videre. Og akkurat som den gang, var det Onsøien som ble den store helten.

- Elsker slike situasjoner

Lagets sisteskanse har aldri vært kjent for å ta av og i minuttene etter at gemyttene hadde roet seg, oppsummerte han fredagskveldens vanvittige drama slik:

- Det er ikke VM, det er KM, smilte han til Trønderbladets utsendte før han fortsatte:

- Jeg elsker slike situasjoner. Da det ble straffesparkkonkurranse følte jeg at vi hadde et psykisk overtak på dem. Det er klart at man kjenner presset når man skal skyte selv, men når jeg satte vår første straffe steg forhåpningene veldig, sier Onsøien.

I tur og orden så han lagkameratene Kim Roger Laugsand, Samin Meskinyar og Pål Riaunet score på hvert sitt straffespark og sende Melhus ett skritt nærmere årets store målsetting, nemlig spill i neste års spissede 4. divisjon.

- Lover å gripe muligheten

Når Onsøien selv reddet Brekkens andre og tredje forsøk, kunne til slutt Melhus feire etter et drama av en fotballkamp som ikke var over før nærmere midnatt fredag kveld.

- Det er klart dette er viktig for oss. Jeg skal ikke legge skjul på det. Det ville vært tungt å tape her i kveld, erkjenner Onsøien.

- Sånn i ettertid var det kanskje feil sesong å satse i med tanke på at nåløyet for opprykk er såpass trangt, men nå har vi fortsatt muligheten og den skal vi ta vel vare på, lover keeperhelten.

Melhus tok ledelsen allerede før ti minutter var spilt ved Kim Roger Laugsand, før midtbanespiller Håkon Lund økte til 2–0 bare tre minutter senere. Deretter skulle det meste handle om Brekken. 2–1 kom etter 18 minutter, før de utlignet til 2–2 på straffespark like før pause.

- Jeg gikk tidlig på straffesparket deres i kampen og fant fort ut av det ikke var resepten å vinne straffekonken på. Derfor bestemte jeg meg for å gå seint og vente dem ut da det skulle avgjøres på straffespark, forteller Onsøien som samtidig roser motstanderen:

- Det er akkurat som Brekken begynner å spille på 0–2. mens vi tror jobben er gjort. Onsøien får støtte av trener Jan Ketil Berg i sin oppfatning:

- Jeg synes Brekken er gode. Vi hadde relativt god kontroll på dem på forhånd, men de var faktisk langt bedre enn jeg hadde forventet. Et skikkelig hardtarbeidende kollektiv, roser Melhus-treneren.

Så rødt

Like etter hvilen sendte toppscorer Helmer Sjøvold Brekken opp i 3–2 ledelse og da midtbanespiller Huy Ta Nguyen måtte forlate banen med direkte rødt kort for Melhus midtveis i 2. omgang etter en intern brytekamp med nettopp Sjøvold, så det alt annet enn lyst ut for Bergs mannskap.

- Jeg ga aldri opp håpet og hadde en god følelse, selv om vi ikke spiller noen god kamp. Man merker det tydelig på spillerne at de er preget av stundens alvor når såpass mye står på spill. Jeg tok en sjanse og beholdt Kim Roger Laugsand på banen i dag, selv om han sliter med ryggen. Det trekket viste seg å bli avgjørende, sier Melhus-trener Jan Ketil Berg om sin tomålsscorer for kvelden.

Med under fire minutter igjen på klokka er det nettopp Laugsand som setter inn en retur og sikrer ekstraomganger. Etter 2 x 5 minutters målløse ekstraomganger, var det til slutt Melhus som kunne feire.

Men, det var ikke uten dramatikk det heller. Noe av det siste som skjer i 2. ekstraomgang var at Brekken har en ball på målstreken som Onsøien på mirakuløst vis får reddet før slitne Melhus-bein får klarert.

- Jeg får en hånd på den og ser ikke hvor ballen havner etterpå. Akkurat der og da var jeg sikker på at de hadde scoret, innrømmer han etter feberredningen som holdt Melhus inne i kampen og sikret straffesparkkonkurransen han senere skulle avgjøre.

Reservepreget finalelag

På forhånd hadde trener Jan Ketil Berg uttrykt sin skepsis i Trønderbladet til at Melhus måtte spille to viktige kamper på under 48 timer. Berg fryktet et scenario der Melhus måtte ut i ekstraomganger og straffesparkkonkurranse. I ettertid ante han ikke hvor rett han skulle få i akkurat det.

Les mer: Melhus er misfornøyd med kampoppsettet.

I tillegg til at lagets egen kamp ble utsatt noen minutter grunnet straffesparkkonkurranse i KM-finalen i 4. divisjon for kvinner like i forveien, hadde det bortimot rukket å bli en ny dato før laget sikret seg retten til å møte Hitra i den avgjørende opprykkskampen. Allerede søndag kveld venter Rissa i finalen av Oboscupen. En kamp Berg nå naturlig nok ønsker å nedprioritere.

- Nå må vi se hva vi klarer å stable av folk på beina til den kampen. Akkurat nå er det ikke aktuelt å bruke noen av spillerne som sliter med skader og risikere noe som helst, sier han.

En kamp mot klokka

Berg får støtte av lagkaptein Martin Nilsen som selv måtte se fredagens drama fra sidelinja grunnet skade.

- Den kampen får gå som den går. Vi kan stille med juniorlaget om det er det som skal til. Nå satser vi alt på Hitra-kampen og opprykk, sier Nilsen.

Nilsen haltet rundt i gledesrus etter kampslutt og vet foreløpig ikke om han rekker å bli klar til årets siste og viktigste kamp.

- Jeg skal gjøre alt som står i min makt for å bli klar. Vi får se. Det er mye som kan skje på ei uke, avslutter han.

I tillegg til Martin Nilsen måtte Petter Borgen forlate banen med skade. Huy Ta Nguyen risikerer karantene for sitt røde kort, mens duoen Pål Riaunet (strekk) og Kim Roger Laugsand (rygg) også kjemper en kamp mot klokka for å bli 100 % klar.

Les mer: En legende holder koken

Kim Roger Laugsand ble tomålsscorer i ordinær tid. Foto: Inge Grytbak