Se Melhus juble for seriemesterskapet

Nå venter viktig playoff-kamp mot Vinne.

Nå må de vinne mot Vinne

Sport

Melhus har ledet sin 5.divisjonsavdeling med klar margin i hele år og torsdag kunne laget endelig slippe jubelen løs etter at seriemesterskapet ble sikret hjemme i Gruva. Nå venter viktige playoff-kamper utover høsten som avgjør lagets videre skjebne.

Les også: Coaching i verdensklasse

- En delig følelse

13 seire, én uavgjort og ett tap og en målforskjell på solide 77-14 før siste serierunde neste helg. Det er fasiten for Melhus´ fotballherrer denne sesongen. Torsdag kveld ble første delmål sikret da Malvik ble slått 5-3 hjemme i høstmørket i Gruva. Midtstopper Eirik Ramlo sto bak to av målene og ble etter kampen kåret til banens beste spiller av Melhus-trener Jan Ketil Berg. 

- Nå er første mål i boks. Det er så klart en deilig følelse, men det er en innholdsrik og viktig høst som venter oss framover, påpeker trener Berg i minuttene etter kampslutt torsdag kveld. 

Er med på tre arenaer

Melhus er fortsatt med på tre arenaer der mye avgjøres de neste ukene. 1.laget skal ut i viktige Play Off-kamper om retten til opprykk, 2.laget kjemper samme skjebne i 6.divisjon, mens klubben skal møte divisjonskollega IL Tempo på hjemmebane i semifinalen i Oboscupen i oktober. 

Slo av på takten

Torsdagens 5-3 seier over tabellfemmer Malvik oppsummerer hovedtreneren slik: 

- Vi gjør jobben vår og vinner. Da skal man selvsagt være fornøyd. Jeg synes 1.omgangen vår er solid. Vi går til pause med 3-0 og kunne fort ledet mye mer med litt bedre uttelling på alle sjansene våre, sier Berg.

Les også: Vartet opp med festfotball

To tidlige baklengs etter hvilen gjorde kampen unødvendig spennende for vertene. 

- Etter pause føler jeg vi inviterer dem inn i kampen med to scoringer. Likevel er jeg aldri spesielt bekymret. Vi maler på og jakter mål selv når vi leder 3-2 og 4-3 og vil avgjøre kampen. Mange lag kommer hit og vil ødelegge for oss ved å legge seg lavt i 4-5-1. Malvik var intet unntak. Det er synd. Det ødelegger fotballen og er absolutt ikke utviklende, verken for oss eller dem, poengterer Melhus-treneren. 

Da midtbanespiller Huy Ta Nguyen fastsatte sluttresultatet til 5-3 drøyt to minutter før slutt kunne Melhus-spillerne til slutt puste lettet ut. Nå kan ikke en gang den villeste teori frata Melhus-spillerne seriemesterskapet.  

Skal øve på gress

Melhus skal nå møte tabelljumbo Fosen borte neste helg før Play Offen starter med bortekamp mot seriemesteren i avdeling 1, Vinne fre Verdal. Melhus er trukket til bortekamp - et oppgjør Berg og spillerne ønsker å få unnagjort så fort som mulig. 

-  Kampen mot Fosen neste helg betyr ingenting annet enn at det blir en fin anledning for oss til å trene på gress. Det er ikke hver dag vi spiller kamper på det underlaget lengre. Vi ble trukket til å spille bortekamp mot Vinne og kampen der skal etter planen spilles på gress. Vinneren i det oppgjøret møter enten Orkanger eller Brekken i en slags finale før totalvinneren derfra møter et lag fra 4.divisjon. Alt avgjøres i en kamp, så her har vi ikke råd til noen feilskjær. Det kan bli en lang høst der ting neppe er avgjort før et stykke ut i november, forklarer Melhus-treneren.

Vel lang pause

Melhus skal etter planen spille semifinalen mot Vinne 23.oktober. 

- Ettersom siste seriekamp er 9.oktober synes vi to uker mellom kampene kan bli litt vel mye. Vi ønsker derfor å få den unnagjort så fort som mulig. Semifinalen i Oboscupen skal også spilles innen samme dato, informerer Berg. 


PS: Rosenborg-legenden Roar Strand signerte som kjent for Melhus i sommer, men har fortsatt ikke vært på banen for sin nye klubb. Fredag kveld er det meningen Strand skal spille når Melhus 2 gjester Leik for toppkamp i 6.divisjon. En attraksjon vel verdt turen til Korsvegen alene. 


Melhus startet slik: Adrian Husby - Thomas Mathisen, Eirik Ramlo, Mats Olav Olsen, Kristian Aune - Huy Ta Nguyen, Martin Nilsen, Håkon Lund - Samin Meskinyar, Martin Kusslid, Kim Roger Laugsand. Inn kom: Pål Riaunet.