Seint bytte reddet Melhus

Berget ett viktig poeng da laget gjestet Romolslia for toppkamp mot IL Tempo torsdag kveld.

TOK LEDELSEN: Jubel etter Martin Kusslids 1-0 mål. Men kampen endte uagjort 2-2. 

Sport

IL TEMPO-MELHUS 2-2: Melhus hadde vunnet elleve av sine tolv kamper i årets 5. divisjon før torsdagens bortekamp mot tabelltoer IL Tempo, og sto med en målforskjell på solide 61–7. Lagets eneste tap kom i hjemmemøtet med nettopp Romolslia-laget i Gruva i slutten av mai. Torsdag møttes lagene igjen i det som ble en tett og intens kamp på den trange kunstgressbanen mellom høyblokkene.

Les også: Vartet opp med festfotball

Kantspiller Martin Kusslid sendte gjestene fra Melhus i føringen etter drøyt 20 minutter av toppoppgjøret, men etter pause slo vertskapet voldsomt tilbake. Like etter hvilen utlignet IL Tempo på en kontring etter læreboka, før de fikk kranglet inn ledermålet med drøyt kvarteret igjen på klokka.

Coaching i verdensklasse

Men, så bestemte trener Jan Ketil Berg seg for å sette innpå Kristian Eggan med litt over fem minutter igjen på klokka. Det skulle vise seg å bli avgjørende. I det 87. minutt stiger Eggan høyest på et innlegg og header ballen kontant i mål. Dermed ligger laget fortsatt fem poeng foran IL Tempo på tabellen med tre kamper igjen å spille. Mye skal nå galt for at ikke Melhus skal sikre seriemesterskapet og ikke minst få retten til Play Off om spill i neste års 4. divisjon.

–Jeg hadde faktisk en følelse av at Eggan var mannen som kunne redde oss i dag og sto lenge og vurderte om jeg skulle ta av en indreløper eller en spiss. Valget falt til slutt på indreløper Samin Meskinyar, innleder Melhus-trener Jan Ketil Berg når vi treffer han etter kampslutt i Romolslia.

Les også: Målfest i Gruva

–Vi måtte sende fram folk og få litt trykk i boksen på tampen og det lyktes vi heldigvis med. Dette var nok mer enn en halv seier for oss, erkjenner Berg etter det særdeles viktige poeng og får støtte av både assistenttrener Geir Ove Berg og flere av spillerne.

–Eggan har ikke vært på trening på tre uker, men ble den store helten for oss i dag, skyter kantspiller Kim Roger Laugsand inn.

- Var godt forberedt

Melhus måtte riktignok klare seg uten både Huy Ta Nguyen (reise), Sanjar Meskinyar (jobb) og Pål Riaunet (skade), men trener Berg skylder ikke på fraværene.

–Kampen ble akkurat som vi hadde forespeilet oss på forhånd – og ikke helt ulik den vi tapte i Gruva i vårsesongen. Vi møter et tett og kompakt lag bestående av rutinerte, gode og erfarne fotballspillere fra et høyere nivå som gjør det vanskelig for oss. De er kyniske og ikke lette å bryte ned. I tillegg er banen liten her oppe, så vi får ikke brukt kantene slik vi ønsker, legger han til.

Til neste kamp borte mot Jonsvatnet 25. september regner trener Berg med å ha trioen tilbake på banen igjen.

Melhus skal nå i tur og orden møte Jonsvatnet borte, Malvik hjemme og Fosen borte og må tape to av tre kamper for at de skal rote bort dette. Da hører det med til historien at Melhus slo Jonsvatnet 10–0 og Fosen 11–2 hjemme i våroppgjøret.

Melhus startet slik: Øyvind Onsøien – Thomas Mathisen, Eirik Ramlo, Mats Olav Olsen, Kristian Aune – Samin Meskinyar, Martin Nilsen, Håkon Lund – Martin Kusslid, Thomas Gundersen, Kim Roger Laugsand.

PS: Melhus får en tredje og siste sjanse til å slå IL Tempo i år når lagene møtes i semifinalen i Oboscupen senere i høst.