Vartet opp med festfotball

Melhus ledet hele 8-0 ved pause og lå an til klubbrekord da Astor gjestet Gruva torsdag kveld.

Pål Riaunet leverte en strålende kamp med både mål og assist og var blant hjemmelagets beste i 1.omgang   Foto: Inge Grytbak

Sport

Etter to ettmålsseire på rad over henholdsvis Ørland borte (1-0) og Charlottenlund 2 hjemme (2-1), der laget slet med effektiviteten, løsnet det skikkelig mot Astor. Hjemmelaget ga seg ikke før de hadde satt et tosifret antall baller bak gjestenes keeper. Med en scoring i minuttet i snitt en periode og 3-0 allerede før ti minutter var spilt, var det aldri noe spenning om hvor de tre poengene skulle havne. 

Jan Ketil Bergs mannskap har nå vunnet elleve av sesongens tolv kamper så langt og har en målforskjell på solide 61-7. Det betyr et snitt på fem mål pr.kamp. 40 av dem har kommet på hjemmebane, der både Jonsvatnet og Astor har det til felles at de har reist hjem med 0-10 i bagasjen mot den suverene serielederen, mens jumboen Fosen fikk elleve i sekken da laget tapte 2-11.

- 1. omgang i dag er nok årsbeste fra vår side. Da spiller vi fotball i et høyt tempo med gode bevegelser og et hurtig pasningsspill slik vi ønsker. At vi sliter litt med å følge opp etter pause er nesten litt naturlig. Det blir ofte vanskelig å holde fokus i 90 minutter når man leder såpass mye tidlig i kampen. Som trener har man ikke lov til å være misfornøyd når man vinner 10-0, oppsummerer Melhus-trener Jan Ketil Berg kveldens oppgjør. 

Revansjelysten gjeng

Neste kamp for Melhus sin del er bortekamp mot tabelltoer IL Tempo i Romolslia førstkommende torsdag. Nettopp IL Tempo er det laget som har påført Melhus lagets eneste tap denne sesongen, da de stjal alle tre poengene i 0-1 kampen da lagene møttes i Gruva før ferien. 

- Vi ønsker å avgjøre serien så fort som mulig og vil samtidig svært gjerne revansjere tapet fra i vår mot samme motstander. Vi har en tilnærmet skadefri tropp å velge i til det oppgjøret, sier en optimistisk Melhus-trener. 

Til den kampen er også kantspiller Kim Roger Laugsand tilbake for fullt igjen. Laugsand hadde kun et kort innhopp i sluttminuttene av torsdagens kamp grunnet en liten strekk og tok derfor ingen sjanser før neste ukes seriefinale.

- For gode for 5. divisjon

På spørsmål om årets utgave av Melhus er for gode for å spille i 5.divisjon, svarer Berg slik:

- Ja! Slik 5.divisjon har blitt i år er vi jo det. Sett i ettertid var det kanskje feil sesong å satse i. Vinner mot IL Tempo er den siste lille rest av spenning avgjort. For vår del handler det om å nullstille så godt som mulig og ufarliggjøre de viktige kampene som kommer senere i høst da det skal avgjøres hvilken divisjon vi skal spille i neste sesong, avslutter den alltid sympatiske Melhus-treneren. 

Melhus sine målscorere i torsdagens utklassingsseier var Håkon Lund (4), Martin Kusslid (2), Pål Riaunet, Kristian Døhl, Samin Meskinyar og Mats Olav Olsen på straffe. 

Du kan lese mer om kampen i lørdagens papirutgave av Trønderbladet.